Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ne Lucescu ne de başka bir antrenör tarafından çıplak gözle 1 saniye bile izlenmeden A Milli Takım’a alınan 2. lig yedek futbolcusu Erol Alkan... Skandal ortaya çıkmasaydı eğer... Menajerler tarafından bir çuval dolusu para karşılığında... Süper Lig’de bir takıma paketlenecekti.

        A Milli Takım’da ‘abrakadabra’ yapmak isteyen bazı cambazlar iş üstünde yakalandı.

        Detaya gireyim. Yaşadıklarımı aktarayım:

        - 2009 ila 2014 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu’nun Hollanda sorumlusu olan Tuncay Aksoy’dan bir ileti aldım. Aksoy, “Erol Alkan’ı iyi tanırım. A Milli Takım’a çağrılması beni çok ama çok şaşırttı. Merak ediyorum, bu futbolcuyu çıplak gözle kim izledi?” diye soruyordu.

        Aksoy ayrıca “Futbol Federasyonu’nun düşüncesi A Milli Takım’a genç yetenekler mi kazandırmak, yoksa mevcut ilişkiler doğrultusunda futbolcuların piyasa değerini yükselterek birilerine gelir mi sağlamak? Milli takımımız bir marketing enstrümanı mı oldu? Ve bu gelirler sadece bazı menajerlere mi gidiyor, yoksa TFF bünyesinde bulunan bazı kişiler de bu işin içinde mi?” şeklinde bir ifade kullanıyordu.

        Ve yine ayrıca... “Erol, Türkiye’deki kulüp takımlarına bile ikili ilişkiler sayesinde transfer edildi” diyordu. Bu doğrultuda Erol’un Ümit Milli Takım’da nasıl 3 kez oynatıldığının perdesini de aralıyordu.

        - Cep telefonuma bir ileti geldi. Kimden mi? Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın’dan... Aynı zamanda 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı olan Günaydın, Ümit Milli Takım’da yaşadığı skandallarla ilgili bilgi veriyordu. İsimleri ortaya koyuyordu. Menajerlerin devrede olduğu rezillikleri tüm detaylarıyla anlatıyordu. Avantanın nasıl işlediğini vurguluyordu.

        - Erol Alkan’ın Türkiye’de birlikte çalıştığı bazı teknik adamların düşünceleri medyada yer aldı. Bu kişiler “Ya Erol’un futbolu çok ilerledi ya da Türk futbolu çok geriledi. Erol’un A Milli Takım’a çağrılmasının başka izahı olamaz” dediler.

        - Lucescu, Arnavutluk maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında “Erol’u Dortrecht’te izledim” dedi. Ertesi günü “Hayır hiç gitmedim, ekrandan izledim” dedi.

        - Skandal ortaya çıktığında Erol Alkan’ın menajeri, transfermarkt.com kayıtlarına göre MEC Menagement idi. Belirteyim, transfermarkt.com, dünya genelinde çok önemli bir spor sitesi.

        Haber yayımlandıktan 2 gün sonra aynı sitede bu kez Sport Essentials’in adı yer aldı. Yani değiştirildi. MEC Menagement’in ortaklarından Özkan Doğan da canlı yayına bağlanarak “Erol bizim futbolcumuz değil” dedi. Bu cambazlık üzerine ben ne yaptım! Transfermarkt.com’un Hamburg’daki merkezini aradım. Yetkili isimlerden Gökhan Yağmur’la görüştüm. Yağmur, kayıtlara baktı, açıkladı. Olay şu: MEC Menagement 16 Ocak 2017’de “Bu futbolcu bizim” diye başvuruda bulunmuş... Yani tam 10 ay önce! Başvuruda bulunan kim? Çağatay Korkmaz! Çağatay Korkmaz kim? MEC Menagement’in ortaklarından Metin Korkmaz’ın yeğeni... Çağatay Korkmaz, elindeki şifreyle transfermarkt.com’a girerek MEC Menagement adına bu işlemi gerçekleştirmiş. Dediğim gibi belgeli... Skandal patlayınca... Suçluluk psikolojisiyle... Arkada iz bırakmamak için... Hep beraber takla atmaya kalktılar. Yakalandılar.

        Son sözüm şu olacak: Futbolumuzda... Birileri öpüyor. Birileri seyrediyor. Birileri de üstünü örtüyor!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar