Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kolay değil elbet Alanya deplasmanında 3 puan kazanmak. Zoru başardı Paşa. Peki nasıl oldu bu? Soğukkanlılık, oyun disiplini, akıllı taktik, fırsatları iyi değerlendirme, beceri.

        Paşa ilk golü bulana kadar baskılı oynayan taraf Alanyaspor idi. Alanyaspor yaratıcı oyuncularıyla Paşa’nın savunmasını çok zorladı. Önemli pozisyonlar da yakaladı. Ama Paşa’nın peş peşe golleri maçın akışını bir anda değiştirdi.

        İkinci yarıda topa daha iyi basan ve oyunu iyi kontrol eden bir Paşa vardı. Çok dikkatli oynadı Paşa... Hiç telaş ve stres yapmadı. Akışları topladı.

        Belirtelim. Paşa yeni transferleriyle bu sezon da çok can yakacağını gösterdi. Trezeguet güçlü fiziği ve fırsatçılığıyla ön plana çıktı. Geçer not aldı. Neumayr da Alman disipliniyle çok yararlı oynadı. Bu oyuncu Paşa’ya her bakımdan değer kattı. Murillo’yu da unutmamak lazım. Kanatları iyi kullanan Murillo bu sezonun flaş isimlerinden biri olabilir.

        Ofansif anlamda sağlanan yeni zenginliğin üzerinde de önemle durmak gerekiyor.

        Ben Youssef da savunmada dün çok dikkatliydi.

        Paşa’nın kaleci dahil savunma bölgesindeki 7 oyuncudan 6’sı geçen sezon da forma giyiyordu. Elbette ki bu büyük avantaj. Hepsi birbirini iyi tanıyor. Haliyle eksiklikler iyi gideriliyor.

        Kemal Özdeş’e ayrı bir paragraf açalım. Bilgisi ve zekasıyla önemli dokunuşlar yapıyor.

        Alanyaspor dün hızlı başladı, yavaş bitirdi. Yediği gollerden sonra adeta durdu. Durduruldu. Ama şu da var: Bu mağlubiyet ölçü olamaz. Alanyaspor’un iyi bir kadrosu var. İçeride dışarıda her maçta her takıma gol atabilir. Zaten geçen sezon da en çok gol atan ve en çok gol yiyen takımlar arasındaydı.

        İyi ve disiplinli bir teknik adam olan Susic, Alanyaspor’u yeni sezonda üst sıralara taşırsa kimse şaşırmasın.

        Unutulmasın ki bu takımda Love, Emre Akbaba ve M’Billa gibi son derece önemli isimler var. Keza Efecan... Alanyaspor’un her maçı dün olduğu gibi hep zevkli ve renkli geçeceğe benziyor..

        Transfer komitesi

        Paşa’nın kadrosuna bu sezon dahil edilen tüm futbolcular ne kadar yararlı olacaklarını dün çok iyi gösterdiler. Gidenleri hiç aratmadılar. Tam not aldılar.

        Suat Aslanboğa

        Süper Lig’de uzun yıllardır düdük çalıyor. Hep yerinde sayıyor. Hocam lütfen biraz gayret. Biraz dikkat. Dün kaç kez top çarptı! Kaç kez arada kaldın! Kusura bakma ama böyle olursa biraz zor maç alırsın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar