Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Düşüncem şu: Hemen her hafta güzide bir kulübümüzle ilgili menajerlik atraksiyonlarını kaleme almak... Futbolumuzdaki sorunların başında menajerlik dalavereleri geliyor çünkü.

        Taklacı menajerler ve cambaz yöneticiler yüzünden kulüplerimizin parası her geçen gün hızla eriyor.

        Bugün... Yaşadığım olaylar çerçevesinde bazı paylaşımlarda bulunmak istiyorum.

        Önce Antalyaspor... Son 1 ay içinde Antalyaspor’la ilgili çok sayıda haber kaleme aldım. Hepsi de belgeliydi tabii... Yönetici-menajer işbirliği sonucu yapılan vurgunları tek tek ortaya koydum.

        Peki, ne oldu? Hafta sonu yapılan Antalyaspor Mali Genel Kurulu’nda... Gültekin Gencer ibra edilmedi.

        Açık söyleyeyim. Bu konuda bir nebze katkım olduysa ne mutlu bana! Herkes hesabını verecek! Yok öyle “Ben yaptım oldu” demek. Kaçmak... Kimin parasını kime veriyorsunuz! Zaten dosya artık savcılıkta.

        Sonra... Gençlerbirliği! Tomic transferinde yaşanan indiragandiyi yazdım. Rahmetli İlhan Cavcav’ın bu cambazlık çerçevesinde “Menajerler beni çok öptü” dediğini hatırlattım. İsimleri tek tek saydım. Detaylı bir şekilde anlattım. Peki ne oldu? Ses yok!

        Ve Bursaspor! 15 gün önce... Bursaspor’da Asamoah Gyan transferi öncesi yaşanılan atraksiyonu ortaya koydum. Tabii yine belgeli... “Bursa’ya 30 milyon, Kayseri’ye 9 milyon... Bursaspor, Gyan’ı 3 yıllığına 30 milyon liraya transfer etmek için menajer Özkan Doğan’a yetki belgesi verdi. Ancak camiadan gelen tepki üzerine başkan Ali Ay bu transferden vazgeçti. Kayseri Başkanı Erol Bedir aracısız olarak temasa geçtiği Gyan’ı sadece 9 milyon liraya renklerine bağladı” şeklinde durumu özetledim.

        Peki, ne oldu? Ülkenin dört bir yanından çok şiddetli ses geldi. Ama Bursaspor yönetim kanadından henüz çıt yok! Garip... Niye böyle sessiz kalınıyor acaba? Niye kimseye hesap sorulmuyor acaba? Bilmiyorlar mı sanki, dürüst kişiler tesadüfen de olsa bu müthiş facianın önüne son dakikada set çekmeseydi eğer... Bazı cambazlar... Bursaspor’un kasasını önemli ölçüde boşaltacaktı.

        Bursa medyasını yakından takip ediyorum. İnternet sitelerinde yer alan okuyucu görüşlerine tek tek bakıyorum. Şunu anladım. Ali Ay’ın işi çok zor. Yerden yere vuruluyor. Hem de her konuda. Öyle bir tepki var ki kendisine... Anlatamam. Bu kadar tepkiyi Dursun Özbek ve çevresinde görebilirsiniz ancak!

        - ALO... AYEM ALİ AY

        İzninizle... Hem kara kara düşünelim hem de gülelim diye... Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde geçen hafta sonu yayımlanan bir haberi aynen aktarıyorum:

        “Her transfer döneminde yaşanan menajer oyunu Bursaspor’da yine kendini gösterdi. Hatırlanacağı gibi Fas asıllı Hollandalı futbolcu Yassin Ayoub, Bursaspor’dan transfer teklifi aldığını ve bunu kabul ettiğini açıklamıştı. Bursaspor ise 23 yaşındaki kramponun transferi için herhangi bir girişimlerinin olmadığını kamuoyuna duyurmuştu. İşin aslı yeni ortaya çıktı. Bir menajerin kendisini telefonda Bursaspor Başkanı Ali Ay olarak tanıtarak Yassin Ayoub’a sözde transfer teklifi yaptığı belirlendi. Yassin Ayoub’un da bunun üzerine Yeşil-Beyazlı kulübe transfer olduğunu duyurduğu anlaşıldı. Bu gelişme üzerine Bursaspor Kulübü harekete geçti ve sahte teklifle bir alakalarının olmadığını genç futbolcuya bildirdi. Bursasporlu bir yönetici dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yassin Ayoub’un bir oyuna getirildiğini söyledi.”

        *

        SON SÖZ: Soygundan korunabilmek için... Kapıya kilit vurmak yetmez. İçeriyi ve yakın çevreyi de iyi kontrol etmek gerekir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar