Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbolda oyun alışkanlıkları, takım düzenleri çok önemli. Ne kadar iyi takım olursanız olun, yapılan takım içi değişiklikler dün akşam Beşiktaş’ın ilk yarıda yaşadığı gibi bazı sıkıntıları da ortaya çıkarabiliyor. Önde Aboubakar, Talisca ve Babel; arkalarında merkez Atiba, iki yanında Oğuzhan ve Tolgay tercihi Şenol Hoca’nın düşündüklerini sahaya yansıtamadı.

        Bunun üzerine ilk önce oyuncuların saha içerisindeki yerini değiştirmeyi denedi. İkinci yarının başında da Quaresma-Atiba değişikliği ile de klasik düzenine döndü. Bu, ikinci yarının başında etkili bir Beşiktaş baskısı ortaya çıkarttı ve gol de geldi. Fakat golden sonra Beşiktaş oyunu tutmakta yine zorlandı. Atiba’nın çıkmasının ardından orta alan merkezini tutmaya çalışan Tolgay ve Oğuzhan ikilisi, işin savunma yönünde biraz zayıf kaldı. Adana da bu boşlukları iyi kullandı. Özellikle pas trafiğini tamamen eline aldı ve oyunu da zorladı.

        Yalnızca bu bölüm için zorladı dersek de Adana’ya haksızlık etmiş oluruz. Maçın genelinde büyük bir mücadele ve direncin yanında çok da etkili performanslar ortaya koydular. Bunu sezonun genelinde yapabilmiş olsalar ligdeki yerleri de şimdiki pozisyonda olmayabilirdi.

        Düzen değişince doğal olarak oyuncular da değişiyor. Savunmadaki bu değişiklikler de tam olarak karşılığını bulmadı. Özellikle MagayeAtınç eşleşmesinde Beşiktaş defansı ciddi sıkıntılar yaşadı. Fakat Şenol Hoca’nın hem ilk yarıda hem ikinci yarıda kendi tercihlerini oyuncu değişiklikleri ve saha içi pozisyon değişiklikleri ile değiştirmesi Beşiktaş’a tekrar istediğini getirdi.

        Dün itibarıyla Beşiktaş belki alışık olduğu oyunu oynayamadı.Taraftarlar da beklediği oyunu izleyemedi. Ama Lyon maçından sonraki yorgun, zor ve sıkıntılı durumda dahi Beşiktaş kazanmayı başardı. Burada takım alışkanlığı ve güveninin yanında oyuncuların bireysel yeteneklerinin de büyük katkısı var. Quaresma yarım devre görev yaptı ama kullandığı birkaç etkili topta dahi oyunu zorladı. Keza Talisca çizgiden merkez pozisyona geldiğinde oyunu değiştirdi. Sambacı, gol alışkanlığı olan ve sürekli kaleyi düşünen bir oyuncu. Oralarda; ceza sahası civarında, kaleyi gören yerlerde olmalı. Gördüğü zaman zaten deniyor ve yapıyor.

        Adana maçı genel beklentiden daha zor oldu. Rakiplerin kaybetmiş olması, bu maçın kazanılmasıyla elde edilecek avantaj düşüncesi, Adana’nın etkili motivasyonu, Lyon maçında 120 dakika ortaya konan büyük performans sonrasında ortaya çıkan yorgunluk gibi birçok şey bu maçı etkiledi. Ama sonucu etkileyemedi. Beşiktaş yine şampiyonluğa inanan, bu kaliteye sahip bir takım olarak kapasitesini ortaya koydu ve kazanarak da rakiplerinin inancını tamamen bitirdi. Bu maç zor ve sıkışık dönemdeki en önemli adımdı. Beşiktaş bundan sonra tek hedefle ve haftada oynanacak bir maçla çok uzatmadan bu ligi bitirecektir.

        HÜCUM ZENGİNLİĞİ

        Kartal, golü bulabilmek adına çok fazla varyasyona sahip. Bunları da etkili bir şekilde yapabilecek kalite Beşiktaş’ı her maçta istediğine taşıyor.

        SAVUNMA ZAAFLAR

        Savunmada çok pozisyon vermiş olması, orta alanı maçın genelinde istediği ölçüde kontrol edememiş olması dün oyunu zorladı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar