Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti, 2002’den beri temayül yoklaması yapıyor. Sonuçlar açıklanmadığı için oyların sayılıp sayılmadığı hemen her dönem tartışılsa da 24 Haziran’a kadar sürenin kısa olması nedeniyle bu kez sisteme de tam destek var. Kaldı ki, her ne şekilde olursa olsun, vatandaşın önüne sandığın gitmesi kadar güzel bir şey yok.

        Geçtiğimiz hafta sonunda İzmir’de mevcut vekillerin katılmadığı geleneksel temayül yoklaması tamamlandı.

        Halkapınar Spor Salonu’nda toplam 2 bin 800 kişi oy kullanırken, TBMM’de görev yapmak için de 250 partili de başvuruda bulundu.

        Birinci bölgede en yüksek oy alan ilk beş şöyle: Adil Yüksel, Bilal Doğan, Maksut Karaosman, Koray Battal ve Adnan Görümlü. İkinci bölgenin ilk beşi, Emre Cemil Ayvalı, Bilal Kırkpınar, Furkan Katmerci, Necip Fazıl Kurt ve Yaşar Kırkpınar şeklinde gerçekleşti.

        Partililer, bu isimlerden 4’ünün seçilme şansı yüksek olan ilk sıralara konulmasına kesin gözüyle bakıyor.

        *

        Genelde ön seçimle adaylarını belirlemeye çalışan CHP, zaman darlığı nedeniyle bu kez bu sistemden vazgeçti. Ve, İzmir milletvekili aday adayları da başvurularını Ankara’ya yaptı. 70’e yakın başvurunun olduğu CHP’de mevcut vekillerden Tuncay Özkan, Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, Zeynep Altıok, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekonomi Danışmanı Turgay Bozoğlu, Kamil Okyay Sındır, Atil Sertel, Murat Bakan, Özcan Purçu ve Mustafa Balbay’ın yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

        İzmir’den aday adaylık başvurusu yapanlar arasından da Bedri Serter, Ednan Arslan, Muhsin Kurt, Elfin Tataroğlu, Nevzat Kavalar, Nurgül Uçar Aktuğ, Okan Karlıdağ, Ülkümen Rodoplu ve Aydın Özcan’ın milletvekili adayı şansının yüksek olduğu gelen bilgiler arasında.

        MOTİVASYON BOZULDU

        Bugün Altaylıyız” başlıklı yazıma bazı okurlardan, “Tamam Altay şampiyonluk maçına çıkıyor da iki İzmir takımı Altınordu ve Menemen de Play-Off için kader maçı oynuyor. Onları neden unuttun. Bu ayrımcılık niye” şeklinde sitem geldi. Anlatayım; Altınordu mucizesinin mimarı Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın takımı bu kadar önemli bir maça çıkarken, “Şimdi çıkarsak da düşeceğiz zaten. Alacağız parayı koyacağız cebimize ve düşeceğiz” sözleri, bırakın futbolcuları bende bile umutsuzluğa neden oldu.

        Siz düşünün o gençlerin ruh halini.

        Tamam, Süper Lig’de de yabancı oynatmamak, bu toprakların çocuklarına yatırım yapmayı sürdürmek alkışa değer projeler.

        Ancak, avucunun içine kadar gelmiş başarı tepilmese, motivasyon kaybına neden olunmasa daha iyi olmaz mıydı?

        Menemen’den ise kent olarak yeterince şampiyonluk havasına girmedikleri için pas geçtim.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar