Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin Konya’da düzenlediği başkanlar zirvesine İzmir’in tüm CHP’li belediye başkanları katıldı.

        Kılıçdaroğlu’nun ana gündem konusu ekonomi ve adaletti. 2019 seçimlerini hedef göstererek, “Çok çalışın, kapı kapı dolaşın ve vatandaşa ulaşın. CHP gelirse dertleriniz sona erecek” deyin diyen Kılıçdaroğlu, Bursa’ya, Denizli’ye İstanbul’a, Ankara’ya, Samsun’a İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni örnek gösterdi:

        “Diğer büyük kentlerimizin de İzmir’den hiçbir farkı yok. Nasıl ki İzmir’i kazanıyorsak, İstanbul’u da Pendik’i de öyle kazanacağız.”

        Büyükşehir Belediyesi ne yaptı da, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere hemen herkes şimdi “hayalimin kenti İzmir” diyor.

        Son 14 yılda yapılanlardan (hatırladıklarımdan bazıları) çok küçük bir bölümünü aktarayım; - Belediyenin özkaynaklarıyla 400 milyon TL yatırımla yapılan Fuar İzmir, fuarcılığı dört yılda kat be kat büyüttü. - İZBAN ve Metro hatları ile İzmir adeta demir ağlarla örüldü. Narlıdere metro hattı sırada. - Karşıyaka tramvayından sonra Konak tramvayı da tamamlandı.

        - 90 dakika sınırsız aktarma sistemi ile tek biletle, en hızlı ve ucuz ulaşım hizmeti sunuluyor. - Özel olarak tasarlanmış konforlu, yüksek hızlı ve güvenli 15 gemiyi filosuna kattı. İzmirliler denizden artık daha çok yararlanıyor.

        - Körfezdeki su değerleri, “AB Yüzme Suyu Yönetmeliği” kriterlerini sağlayan kaliteye ulaştı.

        - TÜİK verilerine göre İzmir, AB standartlarındaki arıtma sayısı ve kapasitesi bakımından Türkiye’nin lider kenti konumunda. - Trafiğin rahatlaması için onlarca köprülü kavşak ve battı çıktı yapıldı. - Homeros Bulvarı ile otogar arasını en uzun tüp geçit birbirine bağlayacak.- Başta İnciraltı, Sasalı ve Kadifekale olmak üzere kurulan kent ormanları ile kentteki yeşil alan büyüklüğü ikiye katlandı. - Tarıma destek amacıyla “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk belediye oldu.

        - Üretici kooperatiflerine alım garantili destek verilerek köyden kente göç İzmir’de tersine döndü. - Tüm köy ve ova yolları asfaltlandı. Teleferik yapıldı. - Okul Sütü benzeri projeleri ile hem üretici hem de tüketici destekleniyor. - Yaşam kampüsleri, tarihi yapıların ortaya çıkarılması, dar gelirli ailelere yardım ve ücretsiz sağlık hizmetleri sayabildiğim projelerden sadece birkaçı.

        Yatırımlar nedeniyle dünyadaki 300 metropol arasında ekonomisi en hızlı büyüyen iki kentten biri olarak gösterilen İzmir, kredi değerlendirme kuruluşları tarafından da en yüksek kredi notuna sahip.

        Taşeron sistemini bitiren Aziz Kocaoğlu yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası’ndan garantisiz ve teminatsız kredi alabilen tek belediye konumunda. Dolayısıyla, bence Kılıçdaroğlu İzmir için az bile söylüyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar