Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2019 yerel seçimleri yaklaştıkça hemen her siyasetçi gönlünde yatan aslanın, yani ‘nasıl belediye başkanı olurum’un peşinden koşmaya başladı.

        Böyle düşünmek ve çalışmalarını bu doğrultuda yapmak hekesin hakkıdır. Yani milletine hizmet etme aşkı olmayan kişiden siyasetçi olmaz

        Benim dikkat çekmek istediğim konu, rakibine bel altından vuranlar ile acımasız muhalefet yapanların giderek prim görmesidir. Oysa bu durum hem kendi partisine zarar verir, hem de siyasetçinin güvenilirliğini azaltır.

        Söz konusu ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ koltuğu olunca bu mücadelenin medyaya yansıması da daha fazla oluyor.

        Ancak; 2014 yılında Büyükşehir olduktan sonra yatırım yağmuru ile karşılaşan Aydın’da yukarıda bahsettiğim şekilde bir parti içi mücadele yaşanmıyor.

        Çünkü; Özlem Çerçioğlu’nun yeniden aday olacağı ile ilgili açıklama seçimden yaklaşık 2 yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklandı.

        -

        Aydınlılar’ın “Topuklu Efe” lakabı taktığı Çerçioğlu yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesi, sadece son dönemde şunları gerçekleştirdi;

        - Kentin içindeki iki büyük arazi ile ilgili kararı Aydınlılar verdi.

        - Yeni turizm rotaları belirlendi. Arapapıştı Kanyonu, Latmos, Serçin ve Kuşadası Körfezi’ndeki batık uçak bunlardan birkaçı.

        - Yerel tohumlar korundu, tarım ve hayvancılığa büyük kaynak aktarıldı.

        - Ege Et’in ardından Ege Süt’le hem üretici, hem de tüketici kazandırılıyor.

        - Altyapı için ASKİ 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

        - Dalama Yörük Ali Köprüsü hizmete girdi.

        - Sosyal projelerle ihtiyaç sahibi ailelere destek verildi.

        Sözün kısası; rahmetli Adnan Menderes’in ardından uzun yıllar büyük projelerden yoksun kalan Aydın’ın yüzü son 10 yılda gülmeye başladı.

        Son 4 yılda ise yatırım hasreti sona erdi. Dolayısı ile elinde bu kadar başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçimler için O’nu iki yıl önceden aday göstererek “parti içi yıpratıcı muhalefete de” son vermiş oldu.

        Tabi Kılıçdaroğlu’nun bu kararının arkasında Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın çabalarının da olduğunu unutmamak gerek.

        Umarım Kılıçdaroğlu başta İzmir olmak üzere diğer Ege kentlerinde de aynı hassasiyeti gösterir de partilileri birbirine kırdırtmaz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar