Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir çok siyasetçi yıllar geçse bile hata yaptığını kabul etmez. Suçu hep başkasına atar. Şimdi ise hatadan dönmenin “erdem” olduğunun farkına varanlardan birinden bahsetmek istiyorum.

        Cavit Çağlar. Eski bakan. Rusya krizinin bitmesinde arabuluculuk yaptı. Bursalı işadamı Çağlar’ın çabası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesi ile Egeli turizmciler de rahat nefes almıştı.

        Ankara’da üniversite öğrencilerine hatalarını şöyle anlattı Çağlar:

        - Banka sahibi olmam hataydı. O günkü iktidar öne geçmeyelim diye bankaya el koydu. Hapis yattım, ancak açılan 500 davadan da aklandım.

        - Başı örtülü kızlar üniversiteye giremiyorlardı. O günkü YÖK yönetimi bu konuda katıydı. Biz, iktidar olarak YÖK’e destek verdik. Hataydı.”

        *

        AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, görevine çok hızlı başladı. Ardı ardına toplantılarla 16 yıllık birikimin yanına vekillik tecrübesini de ekleyerek ekibini 2019 seçimlerine hazırlıyor.

        “Dünyadaki değişim ve dönüşümü yakalamak için önce kendi içimizde dönüşmemiz lazım” diyen Başkan Şengül, “Kendimizi de geliştirmemiz lazım. Kızımla müthiş bir kitap okuma yarışı içindeyiz. Dünya klasiklerini okumaya başladım. Farklı bir dünya gördüm. Çocuklar bizi geliştirmeye başladı. Şimdi bunu teşkilata nasıl yansıtırım onun çabası içindeyim” dedi.

        Şengül’ün mesajları şöyle:

        - Bilimsel, altı dolu, icraatlarla bir şey yapmalıyız. - Ortak değerlerimizi ön plana çıkarmamız lazım. - Farklılıklar olabilir, farklı düşünülebilir. Onu ötekileştirmemek lazım. - Kızgınlığı, oy kaygısını bir kenara bırakarak her zaman samimi olacağız.

        Başkan Şengül’ü gönülden tebrik ediyorum. Bence şimdiden kazanmış bile.

        *

        Zamanın ne kadar hızlı ve acımasız aktığını adına düzenlenen şirketler futbol turnuvası haberini okuyunca anladım. Altay camiasının ve İzmir iş dünyasının sembol isimlerinden biriydi Esin Baba (Özgener). 11 yıl geçmiş.

        Fakat sevenleri ve özellikle Altay camiası hiç ayrılmamış gibi ismini yaşatıyor. O da geçmişte olduğu gibi uzlaştırıcı olma özelliğini sürdürüyor.

        Ölümsüzlük böyle bir şey olsa gerek.

        Altay yönetimini de geçmişteki hatalardan ders aldığı ve efsanelerine sahip çıktığı için tebrik ediyorum.

        ‘Büyük’lük böyle bir şey olsa gerek.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar