Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kamuoyu araştırmaları her ne kadar bağlayıcı olmasa da her zaman bir fikir verir..

        Tabii objektif yapılmışsa.

        Yaklaşık 20 gün önce tamamlanan Ada Araştıma’nın Türkiye genelinde yaptığı seçmen analizleri anketi ilgimi çekti.

        Yaş gruplarına göre partilerin aldığı oy oranlarına bakıldığında iktidardaki AK Parti’yi daha çok orta yaş kuşağı destekliyor. Yani; 25-34 yaş kuşağında yüzde 56.6’lık oran AK Parti’yi desteklerken, 35-44 yaşlarında oran yüzde 52.8’i gösteriyor.

        Araştırmanın seçmen analizleri bölümündeki bu tablo 18-24 kuşağının AK Parti’ye desteklerinin yüzde 21.5 seviyesinde kaldığını gösteriyor.

        ADA Araştırma’nın çarpıcı anketine göre genç seçmeni kazanamadığı görülen AK parti’nin 55 yaş ve üstündeki oy oranıysa yüzde 48.2 olarak ortaya çıkmış..

        Seçmenin eğitim durumuna göre yapılan analizde okuma ve yazma bilmeyenlerin yüzde 57.1’i AK Parti’ye oy verirken, bu oran üniversite mezunlarında yüzde 30.7’de kalmış

        En yüksek oyu 59.1’le Karadeniz’den alırken, en düşük oyu yüzde 34.8’le Egeliler vermiş.

        Bu bilgiler ışığında, 2019’da yapılacak seçimleri kazanmak için hemen her partinin yeni söylemlere ihtiyacı var. Zira yeni sistemde kazanmak için mevcut oyları korumak bile yetmiyor. Dışarıdan alınacak oylar seçimi kazandıracaktır.

        Söylem ve eylem hamlesini AK Parti ile İyi Parti (Yeni olmasının avantajıyla) başlattı. CHP ve MHP her zaman olduğu gibi sonraya kaldı.

        Seçimi kazandıracak merkezdeki oyları bakalım hangi parti yanına çekebilecek..

        AKPINAR VE SÜREKLİ

        Geçtiğimiz ay Karşıyaka’da yaşanan dev borç ve stadyum sorunlarını çözmek için AK Partili vekil Kerem Ali Sürekli ile CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bir araya gelmiş, kapı kapı dolaşarak krizi yeneceklerini söylemişlerdi.

        Vekil ve Başkan’ın kulüp yöneticileri ile birlikte başlattıkları sorun aşma ziyaretleri sonrası alınan şirketleşme kararı ile sponsor firmalarla görüşmeler başladı.

        İki rakip partiden olmalarına rağmen Karşıyaka için güçbirliği yapan Sürekli ve Akpınar’ı kutlarım.

        Son 50 yıldır Yaşar Holding sayesinde ayakta kalmasından öte dev bir markaya dönüşen KSK mutlaka düze çıkacaktır.

        Tabii stadyum sorunu da çözülürse...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar