Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Otoyolun Buca’daki tıkanıklığını defalarca gündeme getirdiğimi bu köşenini okurları bilir.

        Sağolsun, İzmir Büyükşehir Belediyesi, otoyoldan Buca ilçesine giriş-çıkışı genişleterek buradaki trafik sıkıntısını kısa sürede çözdü. Ancak Büyükşehir’in bölgede tam anlamıyla başarı sağlaması yasal olarak mümkün değil. Zira otoyollar Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluğunda.

        Dolayısıyla buradaki trafik sorununu bitirecek hamleyi Karayolları yapmalıydı. Bunun için de İzmirli vekillere şöyle hatırlatmada bulundum:

        - 500 bin nüfuslu Buca’nın güneybatısı otoyol hapsi yaşıyor. Bu bölümde otoyola en az iki çıkış yapılmalı. Yıldız Mahallesi ile 6. Sanayi Sitesi’ne olabilir.

        - Ağır araçların Aydın yol ayrımına dönmesi nedeniyle Buca çıkışında yaşanan tıkanıklık alt geçit benzeri proje ile çözülür. Bir destek lütfen.

        *

        İzmirlinin yaşadığı, bizim de gündeme getirdiğimiz sıkıntıyla ilgili müjdeli haberi önceki gün AK Partili vekil Atilla Kaya açıkladı. İzmir Çevre Yolu’nun Buca bölümüne iki yeni kavşak yapılacağını belirten Kaya, Çevre Yolu Yıldız Mahallesi Kavşağı ve 6. Sanayi Sitesi katılma kolu yapım işi ihalesinin yapıldığını, yüklenici firmayla sözleşmenin imzalanarak Ekim ayında inşaata başlanacağını müjdeledi.

        Bu iki kavşak ile kent içi trafiği de ciddi şekilde rahatlayacaktır. Konunun takipçisi olan Atilla Kaya ile Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ediyor ve ekliyorum:

        - “Aydın’a dönüş bölümü için de bir proje geliştirsek...”

        Bu arada İzmirli vekillerden “Fetrek Çayı projesi neden yavaşladı?”, “Buca’daki eski tren hattına tramvay olacak mı?”, “Kaderine terk edilen tarihi Dokuzçeşmeler’in çeşmelerinden sular akacak mı?” şeklindeki sorular konusunda da destek bekliyorum.

        ************

        Yasanın adı değişiyor

        Önceki gün Ankara’da AK Parti’den seçilen 884 belediye başkanı ile bir toplantı yapıldı. Seçimlere yüzde 50+1 hedefiyle hazırlanacak AK Parti’nin en büyük gücünün yerel iktidarların başarısı olacağı vurgulandı.

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, başkanlara kentsel dönüşümün önemini anlattı, şöyle dedi:

        “Kentsel dönüşümle ilgili lehte ya da aleyhte çok şey söyleniyor. ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’nın adını olumsuz algıları önlemek için ‘Depreme Hazırlık Yasası’ olarak değiştireceğiz.”

        Özhaseki haklı.

        Ülkenin selameti için kentsel dönüşüm mutlaka başarılı olmalı..

        Çünkü, deprem tehlikesi var.

        Çünkü, kentsel dönüşüm demek, ayrıca onlarca iş koluna ekmek demek, ekonominin kalkınması demek. Daha iyi yaşamak demek.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar