Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yolunuz eski Çeşme yolunun Uzunkuyu mevkiine düşerse mutlaka uğrayın.

        Türkiye’de Ortopedi ve Spor Hekimliği denince akla gelen iki isimden biri olan Levent Köstem’in 13 yıl boyunca uğraşıp didinerek eski bir mobilya fabrikasının binasını dünyanın en büyük Zeytinyağı Müzesi haline getirdiğini görün.

        Gezin diyorum ama daha resmi açılış yapılmadı.

        Önümüzdeki yılın ilk aylarında açılması planlanıyor. Dolayısıyla hazırlıklar da tüm hızıyla sürüyor.

        Geçen hafta ben ziyaret ettim, sağolsunlar çalışmaları sürdüren dostlar beni geri çevirmedi de değişik çağlara ait 16 ayrı zeytinyağı modelini görme fırsatı buldum.

        Bu arada bu tarihi zeytin sıkım modellerinden ikisi çalışır durumda.

        Yıllardır herkese şifa dağıtan Levent Hoca’nın atıl bir binayı 2 trilyon para harcayarak nasıl bir övünç kaynağı müzeye dönüştürdüğünü, zeytinin milattan önce 6. yüzyıldan başlayan ve asırlardır süren yolculuğunu mutlaka çocuklarınıza gösterin.

        İçinde konaklama imkanı da olan bu eser gençlerin eğitimine katkı yapacak olmasının yanı sıra bölgenin kalkınmasına da etki edecektir.

        Zeytin üreticileri, getirdikleri zeytinler tamamen hijyenik ve modern bir ortamda zeytinyağına dönüşürken tesiste hoşça vakit geçirme imkanı da bulabilecek.

        Dünyadaki en eski zeytinyağı işliklerinden olan Klazomenai Zeytinyağı İşliği’nin benzeri, bir çok yöreden getirilmiş asırlık tarihi eserleri müzede görebilecek olan çocuklar; ayrıca çapa yapma, sebze dikme, kısaca toprakla oynama imkanı da burada bulabilecek.

        Tıpkı Avrupa’daki eğitim bahçelerinde olduğu gibi.

        Tamamen doğadan kopan bir nesle oyun formatında çevre ile barıştırma imkanı sunuluyor.

        Levent Hocam, kimseden tek kuruş yardım almadan gerçekleştirdiğin müzeye doğrusu ben şapka çıkardım. Umarım kentleri ve ülkeyi yönetenler burayı gelip görürler.

        Ki başka Köstemler’in benzer tesisleri hayata geçirmesi konusunda yardımcı olsunlar.

        İyi ki varsın...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar