Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son seçimlerde görüldü ki sanal dünyanın gerek kamuoyu oluşturmada gerekse seçimler üzerinde etkisi giderek artıyor. Bu nedenle bütün partilerin genel merkezleri daha çok kişiye ulaşabilmek için başta vekiller olmak üzere tüm teşkilat mensuplarına “bu konuya önem verin” talimatı veriyor. Bunun sonucunda da son günlerde daha fazla mesaj alır olduk.

        Ancak; aceleyle ve sorgulamadan yapılan paylaşımlar bazı sıkıntıları ve gafları da beraberinde getiriyor. Buna son örnek CHP’den. Geçtiğimiz Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşü sonrasında Maltepe’de mitingi vardı.

        Hani o İstanbul Valiliği tarafından 175 bin kişi, CHP’lilerin de yaklaşık 2 milyon kişi dediği miting henüz başlamamışken, sosyal medyada bir meydan fotoğrafı paylaşıldı. Bir çok milletvekili ve gazeteci de o fotoğrafı alıntı yapıp paylaştı.

        Aynı günün akşamı Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçısı Yasin Bülbül, sosyal medya hesabından şöyle yazdı:

        Sen gel bizim 65 metre yüksekte vinçten çektiğimiz fotoğrafı CHP’nin adalet mitingi diye paylaş, millete yutturmaya kalk. Ne şartlarda çektik bu fotoğrafı, o kalabalığı meydana sığdırmak kolay mı?”

        Maltepe’deki adalet mitingi yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazlıçeşme mitingi fotoğrafını paylaşan kişi, İzmir milletvekili, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır.

        Yani, Google’dan alıntı yaparken dikkat etmekte fayda var. Yoksa söylemlerle değil, hatalarla haber olursunuz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar