Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sevgili Bursalı meslektaşım İhsan Aydın, 1 Temmuz tarihli Olay Gazetesi’ndeki köşe yazısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerine yüklenmiş.

        Bursa Büyükşehir Belediyesi dünyanın heyecan veren 10 stadyumundan birini yaparken İzmir Büyükşehir’in bu konuda topu Ankara’ya attığını yazmış.

        Bursa Büyükşehir’in AK Partili Başkanı Recep Altepe’nin konuyla ilgili olarak İhsan Aydın’a verdiği demeç şöyle:

        “İzmir’in Ankara’dan yapımını istediği 15 ve 30 bin kişilik stadyumun maliyeti ve kapasitesi bizimkinin dörtte biri. Vergi gelirlerimiz İzmir’den daha az. Onların limanlardan ve tütün ihracatından çok gelirleri var. Buna rağmen biz stadımızı kendi bütçemizle yaptık.”

        Aslında bu gibi durumlarda belediyelerin basın danışmanlarının, bürokratlarının ve basın bürolarında çalışanların kalitesi ortaya çıkıyor.

        “Milliyet’in Ege ekinden alıntı yaptım” diyerek İzmir’e bodoslama dalan Aydın’a yanıt İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan gecikmeden geldi:

        “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Basın Danışmanı meslektaşımız Reşat Yörük elektronik postamıza bilgi notu gönderdi. Karşıyaka için İzmir’in Örnekköy ile Uzundere’de 25’er bin kişilik stat ve spor kompleksleri yapımının Stratejik Plan’da yer aldığını, ancak arazi mülkiyetinin Maliye Hazinesi’nde olduğu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildiği için yapılamadığını bildirdi. Her iki spor kompleksi için dönemin Spor Bakanı Faruk Özak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Futbol Federasyonu ile anlaşıldığını ancak 2011’den bu yana yapılmadığının altı çizildi.

        Tesislerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce yapılabilmesi için Özak sonrası göreve gelen eski Bakan Suat Kılıç’a ve mevcut Bakan A.Çağatay Kılıç’a da, ‘Stadı biz yapalım’ teklifi götürüldüğü, ancak yine kabul görmediği hatırlatıldı.

        Yörük, Bakanlık’tan 3 stadı beklerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin boş durmadığını, Bornova ile Tire’de 7 ve 15’er bin kişilik iki stadın yapıldığını ekledi.

        Meslektaşımız Yörük, stat yapımı koşuluyla bakanlığa devrettikleri Alsancak ve Göztepe statlarının yapımının da henüz yeni başladığını bildirmiş.

        İzmir’de yaşanan bu olayları bilmeden, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı stat konusunda topu Ankara’ya atıyor’ eleştirisini yapmak sanırız, İzmir’e, İzmirliler’e ve onların oylarıyla seçilmiş İzmir’in yerel yönetimlerine büyük haksızlık olacaktır’ diye de sitem etmiş.

        Meslektaşımız ayrıca bize İzmir’in metrosunun da diğer büyük kentlerdekinin aksine Büyükşehir Belediyesi bütçesiyle yapıldığını hatırlatmış.”

        Objektif bakış açısıyla tanıdığım Aydın, İzmir’in yanıtını gazetesine aynen aktarmış. Kutluyorum. Hızlı refleks göstererek kentinin hakkını yedirmeyen sevgili Reşat Yörük ve ekibini de tabiii.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar