Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        16 Nisan’da yapılan Anayasa referandumunda “hayır” oylarının artış gösterdiği il ve ilçelerdeki belediye başkanlarına CHP Genel Merkezi teşekkür etti.

        AK Parti Genel Merkezi de “evet” bloğu oylarındaki azalmayı masaya yatırdı. Referandum araştırmasının sonuçlarını AK Parti’nin 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kurultay sonrası değerlendireceği öğrenildi.

        Bilindiği gibi bu tarihte Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden kurucusu olduğu partisinin başına geçecek.

        Peki yeni dönemin yol haritası ne olacak? Bunu bilen var mı?

        Tabi ki yok.

        Ancak bilinen, aday adaylıklarıyla ilgili tartışmaların başlamasıdır.

        Her ne kadar il ve ilçe kongrelerinin yapılacağı tarihler netleşmese de;

        AK Parti’de her sürprize açık bir değişim sürecinin yaşanacağını düşünen partililer, “Adaylık konusunda kendimiz karar vermeyiz, istişareden çıkacak sonuçlara uyarız” demeye başladı.

        Yani partide siyaset yapan hemen herkes büyük bir beklenti içine girdi.

        DEĞİŞİM UMUT VERİYOR

        İzmir’in AK Partili belediye başkanları ile yönetilen 7 ilçesi var.

        “Hayır” oyları Kemalpaşa’da yüzde 52.8, Kiraz’da yüzde 54.1, Ödemiş’te 60.9, Menderes’te yüzde 63.1, Torbalı’da yüzde 61.9, Selçuk’ta yüzde 73.1 ve Kınık’ta yüzde 63.4 oranında gerçekleşirken; “evet” bloğu yüzde 10’lara varan bir azalma gösterdi.

        Dolayısıyla belediye başkanları Arif Uğurlu (Kemalpaşa), Saliha Şengül (Kiraz), Mahmut Badem (Ödemiş), Bülent Soylu (Menderes), Adnan Yaşar Görmez (Torbalı) Zeynel Bakıcı (Selçuk) ve Sadık Doğruer’in (Kınık) icraatları, hizmetleri, yaptığı ve yapamadığı projeler Ankara’dan önce ilçelerindeki partililer tarafından sorgulanmaya başlandı.

        Belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmeyeceğini düşünenler gizliden gizliye adaylığa soyundu bile.

        “AK Parti’deki büyük değişime saygı duyarım” diye söze başlayıp, “Görevden kaçan biri olmam. Partim bana ne görev veriyorsa yaparım. Sandık Kurulu Başkanı bile olurum” diyorlar..

        Gönlünde yatan aslanı ise sadece yakınlarına açıklayan bu ilçelerdeki aday adaylarının isimlerini ve şanslarını sonraki yazılara bırakalım...

        Büyük oyna Altayım

        Önceki yazıda futbolun büyük bir sektör olduğundan bahsetmiş, kulüplerin başarısı ve bu dev sektörden pay alabilmek için kentin dinamiklerinin destek vermesi gerektiğini savunmuştum.

        Başta İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dahil tüm İzmir, final maçları oynayacak Altay, Göztepe ve Altınordu’ya sahip çıktı. Sağ olsunlar, var olsunlar.

        Yarınki final maçında dualarım ‘Büyük’ Altay’la birlikte olacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar