Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Plymouth Mail Truck Robbery, Tucker Haçı, tarihteki en görkemli soygunlar, hırsızları yakalanamayan soygunlar, mükemmel soygun, hırsız
        • 1

          Dev bir soygundan sonra 2 yıl boyunca kaçmayı başarmak yeterince olağandışıyken bazı suç dehaları nadiren servetleriyle beraber iz bırakmadan ortadan kaybolmayı başarır. Bu enderlikler ara sıra da olsa gerçekten yaşanabiliyor ve sandığınızdan çok daha gizemli ve zekice bir şekilde. İşte çaldıklarıyla beraber asla bulunamayan tarihteki en büyük soygunlar.

        • 2

          6) Kayıp Tucker Haçı

          Bu 22 karat altın ve zümrütle süslü haç 1594’te San Pedro’da batan bir gemi enkazından kurtarılmıştı. Gemi bir kasırga nedeniyle batmıştı.

        • 3

          Kaşif Teddy Tucker 50’li yıllarda gemiye tüplü dalış yaptığı sırada bu haçı buldu ve kendi deyimiyle buna “en kıymetli keşif” dedi. Tucker gemiden bulduklarını Bermuda’daki bir müzeye sattı ve haç da burada yıllarca sergilendi.

        • 4

          1975’te haç çalındı ancak hırsızlar haçın yerine ucuz bir kopyasını bırakıp kaçtı. Kimse haçı kimin çaldığı ve nereye götürdüğüyle ilgili bir ipucu bulamadı. Soruşturmacılar hırsızların altını ve zümrüdü kara pazarda satmak için haçı erittiğini iddia ediyor.

        • 5

          5) Gardner Müzesi Soygunu

          Boston’daki Gardner Müzesi, dünyanın en değerli tablolarına ev sahipliği yapmaktaydı ancak 1990’da birçoğunu mükemmel bir soygunla kaybetti.

        • 6

          18 Mart gecesi polis kılığına girmiş iki adam bir ihbarı değerlendirdiklerini söyleyerek görev başındaki bekçiyi kandırarak müzeye girdi. Hırsızlar ilk bekçiye, resepsiyondaki ikinci bekçiyi aramasını söyledikten sonra iki bekçiyi de kelepçeleyerek bodruma kilitledi.

        • 7

          Soyguncular daha sonra Rembrandt’ın Storm on the Sea of Galilee’sini (1633), A Lady and Gentleman in Black’i (1633) ve bir Oto Portre’yi (1634); Vermeer’in The Concert tablosunu (1658–1660); Govaert Flinck’in Sütunlu Manzara’sını (1638); Edgar Degas’ın 5 adet empresyonist çalışmasını; ve Edouard Manet’in Chez Tortoni’nisini (1878–1880) çaldı.

        • 8

          Ayrıca bir Çin vazosunu ve bir bayrak direği tepeliğini de çaldılar. Kimse hırsızların kim olduğunu ve değerli sanat eserlerinin nerede olduğunu ve kimse görmeden bu kadar eşyayı nasıl kaçırdıklarını bilmiyor. Gardner Müzesi hala failleri ve sanat eserlerini arıyor.

        • 9

          4) Antwerp Elması soygunu

          Belçika’da bulunan dünyanın elmas döviz merkezi Antwerp, başarılı bir suç için mükemmel bir yer. Şubat 2003’te Antwerp Elmas Merkezi’nin altındaki girilmesi imkansız kasa bir şekilde soyuldu.

        • 10

          Üstelik ısı detektörleri, sismik sensorler ve 100 milyon olası kombinasyona sahip bir kilide sahip olmasına rağmen. Hırsızlar 100 milyon dolar değerinde elmasla kaçtı ve hiçbiri tespit edilemedi.

        • 11

          Sonunda Leonardo Notarbartolo soygunun elebaşı olarak yakalansa da ne ortaklarını ne de elmasların yerini asla söylemedi. Notarbartolo şartlı tahliye ile serbest bırakıldı ve serveti, röportajları ve film haklarıyla hala elmas soygununun hasadını topluyor

        • 12

          3) Mexico City’nin Antropoloji Müzesi

          1985’te Mexico City’nin National Museum of Anthropology (Antropoloji Müzesi) 140 değerli küçük heykelciğini çaldırdı.

        • 13

          Soygun, bekçilerin tatil nedeniyle dikkatinin dağınık olduğu Noel Arifesinde meydana geldi. Müzenin güvenlik sistemi birkaç yıl önce de kırılmıştı, bu nedenle hırsızlar görülmeden içeri girip çıkmakta hiç zorlanmadılar. Özellikle altın ve jade taşından yapılma küçük nesneler oldukça değerliydi, üstelik birkaç küçük kutuya sığabilecek kadar da küçüklerdi.

        • 14

          Hırsızlar müzenin 7 adım uzunluğundaki parmaklıklarından tırmanıp binaya kadar sürünerek ilerlediler ve çaldıklarını da aynı şekilde geri çıkardılar. Çalınan nesneler Aztek ve Maya kökenlerine dayanan tarihi değeri yüksek nesnelerdi ve maddi değerleri de çok yüksekti. Heykelciklerden sadece bir tanesi, obsidyen maymun tek başına 20 milyon dolar ediyordu. Hırsızlar ve çaldıkları bir daha asla görülmedi.

        • 15

          2) Plymouth posta kamyonu soygunu

          Ağustos 1962’de Plymouth, Massachusetts’te bir grup soyguncu bir posta kamyonunu durdurarak 1.5 milyon doları çaldı. Posta kamyonu Cape Cod’dan Boston’daki Federal Reserve Bankası’na para taşıyordu ta ki iki silahlı soyguncu onu kaçırana kadar.

        • 16

          Hırsızlar polis gibi giyinmişti ve hafif makineli tüfek taşıyorlardı. Kamyon sürücüsü ve korumayı silahla korkutup bağlayarak arkaya attılar. Kurbanların söylediğine göre kamyon birçok yerde para bırakmak için durmuştu. Bunda da ne soyguncular ne de para bulunabildi.

        • 17

          1) 300 milyon Yen’lik Japon bankası soygunu

          1968’de Japonya’daki küçük bir banka bilinmeyen bir yerden bomba tehditleri almaya başladı. Banka, polise haber vererek güvenliklerini artırdı, ancak birkaç gün sonra tehditlerden hiçbir şey çıkmadığı anlaşıldı.

        • 18

          Tehditler geldikten kısa bir süre sonra 300 milyon yen (yani 800 milyon dolar) taşıyan banka aracı teslimat yapmak üzere yola çıkmıştı. Polis aracı kenara çekti, arabanın sürücüsü ve korumalara banka müdürünün evinin bombalandığını ve aracın sıradaki hedef olduklarından şüphelendiklerini söyledi.

        • 19

          Adamlar araçtan indi ve aracın altından dumanlar çıkmaya başladığını görünce koşarak uzaklaştılar. Sonra polis 300 milyon yenle dolu arabaya bindi ve sis bombasını yola atıp kayıplara karıştı. Banka müdürünün evi aslında bombalanmamıştı ve tüm bu oyun paraları çalmak için düzenlenmişti. Suçlular ve para asla bulunamadı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa