Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HEJA BOZYEL / HT CUMARTESİ

        12.07.2014

        22.00 Jolly Joker’de Yaşar var.

        GÜNÜN KONSERİ: Olağanüstü bir sesi olan lee Evans, 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında, Brandi Disterheft Trio ve Babazula ile Küçükçiftlik Park’ta. Gecenin ilk konuğu, Juno ödüllü ilk albümü dahil olmak üzere bugüne kadar çıkardığı üç kaydıyla yükselen bir yıldız, Vancouverlı Brandi Disterheft ve triosu olacak. Cazdan blues, bebop ve balladlara uzanan eklektik müzikleriyle geceye dinamik bir başlangıç yapacak Disterheft ve topluluğu sonrasında Torontolu Kellylee Evans sahnede olacak. Kendi neslinin en güzel seslerinden biri olarak kabul edilen ve Nina Simone’a adadığı 2010 tarihli albümüyle beğeni toplayan Kellylee Evans, üstün vokal yeteneğini gösterdiği yeni kaydı And So We Dance’te Eminem, John Legend ve Kanye West gibi popüler müzisyenlerin şarkıları ile birlikte klasikleri caz ve soul dünyasına uyarlıyor. Evans’ın sonrasında gecenin kapanışını Babazula yapacak. Kapılar 18.30’da açılıyor.

        BURGAZADA İstanbul’un kurtarılmış sayılı bölgelerinden... Burgazada’da pshycedelic, surf, funk ve indie esintilerinden oluşan bir cumartesi akşamı! Cennet Bahçesi’nde DJ’ler 19.30’da çalmaya başlayacak.

        13.07.2014

        HAFTANIN PARTİSİ: Kiki Ortaköy’de gün batımı keyfi için yazın ilk Sundaze partisine gidiyoruz. 5,5 saat boyunca kesintisiz müzik olacak. Sundaze’i yaratan Gigology, gelenlerden bilet parası yerine meyve istiyor. Meyvenin miktarını ve çeşidini siz seçin. Detaylar için Sundaze Facebook sayfasını takipte olun.

        14.07.2014

        21.30 Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu Pink Martini hayranlarıyla dolacak. 22.00 Afrika’nın müzik divası olarak anılan Anjelique Kidjo, Feriye Lokantası’nda soul, reggae, funk ezgileriyle hepimizi mest edecek.

        15.07.2014

        21.30 Zorlu Center PSM’de Küba ezgileri ile caz var. Omar Sosa Quarteto Afrocubano, Ramazanda Caz kapsamında sahnede. 21.30 Hem Buika hem Pink Martini aynı sahnede! Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda aşk var.

        GÜNÜN KONSERİ: 21.30’da Küçükçiftlik Park’ta Neil Young var! Vodafone Red sponsorluğunda önce Büyük Ev Ablukada sonra Midlake ardından hepimizin kalp atışlarını hızlandıran Neil Young, grubu Crazy Horse ile sahnede! Bu konseri kaçıran çok üzülecek!

        16.07.2014

        22.30 Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde çok sevdiğimiz şarkılarıyla Gece sahnede. GÜNÜN KONSERİ: 22.00 Topless’ın şahane terasında, yeni Türk müziğinin en şahane kadını Gaye Su Akyol var. Gaye’nin şarkıları ile uzaya gideceğiz, zaten Topless’ta yıldızlara da yakınız! ALAÇATI 21.00 Açıkhava Tiyatrosu’nda Alman piyanist Wolfgang Manz sahnede. KEMER 22.00 Club Inferno’da Romanyalı pop yıldızı Alexandra Stan var.

        17.07.2014

        21.30 Efsanevi davulcu Omar Hakim ve Grammy ödüllü Rachel Z’nin kurduğu The Trio of Oz, Ramazanda Caz kapsamında Zorlu Center PSM’de. KUŞADASI 22.00 Hayal Kahvesi’nde Büyük Ev Ablukada var.

        AÇIKHAVA SİNEMASI

        17 Temmuz’da ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda Disney’in güzel filmi Saving Mr. Banks var. 21.15’te yıldızlar altında izleyebilirsiniz.

        RAMAZANDA CAZ

        Pierre Blanchard Gypsy Jazz Quintet, 12 Temmuz’da kapılarını ilk defa açacak olan Fransa Sarayı Bahçesi’nde vereceği Ramazanda Caz açılış konseriyle 21.30’da sahnede.

        BÜYÜKADA

        Tektekçi’nin her cumartesi Büyükada Anadolu Kulübü çıkartmasından sonra, adadakileri sevindirecek bir haber daha: Eğlenceli spor antrenmanlarının adresi NuYu Gym de artık Anadolu Kulübü’nde. Gündüz, Zumba, V Method, Versa Cuff, Cardio Crazze, Bosu Mix, Piloxing, Fit Butt, AGF, Surf Set için; cumartesi geceleri shotlar için adalıların adresi belli.

        ANKARA

        Antakya tarihine ışık tutan ilk arkeolojik kazı çalışmalarına ait fotoğrafların yer aldığı “Asi’deki Antakya: Mozaikler Şehri’nde İlk Araştırmalar” sergisi, Ankara’da Cinnah Caddesi’ndeki Türk-Amerikan Derneği Emin Hekimgil Sanat Galerisi’nde. Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed) ve Türk-Amerikan Derneği işbirliğiyle açılan sergi 21 Eylül’e kadar açık.

        EYLÜL GELSİN

        20. yüzyılın en ilham verici, en etkileyici sanatçılarından biri, Miró’nun eserleri İstanbul’a geliyor! Şu ara sanat adına en heyecan verici haber bu. Bu yıl 26-28 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası sanat fuarı ArtInternational’ın bize hediyesi olan Miró, dünyaca ünlü Katalan ressam ve heykeltıraş. Paris’in en önemli galerilerinden biri sayılan Galerie Lelong’un standında bronz heykelleri ve kağıt üzerine çalışmaları sergilenecek sanatçının 2 metrelik “Statue” adlı heykeli de Haliç Kongre Merkezi’nin terasına, fuarın “By The Waterside” bölümüne yerleştirilecek. 1893’te İspanya, Barcelona’da dünyaya gelen Joan Miró, sanat hayatına ressam olarak başladı. Seramik, heykel ve gravür sanatlarının da en yetkin ürünlerini ortaya koyan sanatçı, sürrealist akımın en büyük isimlerinden biri olarak anılıyor. Düşsel ve çocuksu üslup ve ton barındıran çalışmalarında kadınlar, çocuklar, kuşlar, yıldızlar ve güneşi sıkça kullanan Joan Miró’nun çalışmaları şiirin resmedilmiş hali sayılmakta. Eserlerini yakından görmek için sabırsızlanıyoruz!

        KENDİN YAP

        Bisikletinin renginden sıkıldın mı? Ya da pencerelerinin demirlerinin siyahından? Boyacı çağırmaya gerek yok, Düfa Sprey Boya sayesinde hayatı renklendirmek kolaylaştı.

        SANAT YÜRÜYÜŞÜ

        19 Temmuz’da Nişantaşı-Akaretler bölgesinde, 26 Temmuz’da ise Tophane bölgesindeki sanat galerilerini bir bilenle gezmek için Artwalk İstanbul ile iletişime geçin. Hem gruplara yönelik hem de bireysel sanat yürüyüşleri düzenleyen ekiple İstanbul’da sanatı keşfetmek çok keyifli.

        TELEVİZYON

        Bizim BBG düşkünü, ağlak dizi delisi halkımızın yeni nesli için tadından yenmeyecek bir program MTV’de başlıyor: Gandia Shore. Yılın büyük bir bölümünün güneşli geçtiği Gandia sahillerinde bir ay boyunca birlikte yaşayacak 4 genç kız ve 4 genç erkek, sizi sonsuz bir sahile, gece boyunca durmayacak partilere ve dramalara çağırıyor. Survivor izleyen bunu da sever! 21 Temmuz’dan itibaren MTV’de.

        BOZCAADA BELGESELLERİ

        Bozcaada Belediyesi ve BOZTİD, (Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği) bu yıl ilki düzenlenecek Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali BIFED için belgeseller arıyor. 30 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihleri arasında Bozcaada’da gerçekleşecek festival için son başvuru tarihi 15 Ağustos.

        HAFTANIN KONSERİ

        Bu hafta neredeyse her güne 2 güzel konser düşüyor ama Metallica konserinin yeri ayrı! Sırf bu konse r için tatili i yarı a kesenler, yurtdışından gelenler biliyorum. Haksızda değiller. 30 yıldır Metallica diye bir gerçek var müzik dünyasında! Ve her konserine gitsek yine doymayız. Yarın , İTÜ Stadyumu’nda Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleşecek ‘Metallica ByRequest’ konserinin en önemli özelliği, konserde çalınacak şarkıların seyir iler tarafından belirl nmiş olması. Bu arada gerçek bir Metallica dinleyicisiyseniz , Esen Kitap ’ın yayımladığı Metallica: Mahşerin Dört Atlısı kitabını mutlaka okuyun derim . Sadi Tirak ’ın, yine Blue Jean dergi sinden Erdem Tatar ile birlikte hazırladığı kitap , A’dan Z’ye Metallica rehberi niteliğinde.

        ŞEHİRDEN FISILTILAR

        Artık annem bile Instagram kullanıyor!

        Tabii ki sosyal medyaya hakim olan tek anne değil benimki. Çocuğuna Facebook’tan “Yemeğini yedin mi” diye soran anne biliyorum.

        Ebeveynlerle, akrabalarla sosyal medyada arkadaş olmak, takipleşmek bir noktada tuhaf sonuçlar yaratabiliyor.

        Ancak sosyal medyayı kullanan ve bundan dolayı bizi zor durumlarda bırakabilen keşke sadece anneler, babalar olsa!

        Hırsızlar da özellikle Instagram ve Twitter konusunda ustalaştı artık.

        Nasıl mı? Eğer Twitter ve Instagram’da paylaşımlarınızı yaparken konum bilgilerinizi kapalı tutmuyorsanız hırsızları evinize davet ediyorsunuz demektir.

        Bunun için fotoğraflarınıza konum bilgisi olarak “Evim evim güzel evim” yazmanız gerekmiyor.

        Konum bilgileriniz açıksa en çok tweet ve fotoğrafın nereden atıldığına bakılıyor ve ev-iş adreslerinize ulaşılıyor.

        Yani her birimiz farkında olmadan hırsızlara, sapkınlara “Hoşgeldiiiin” diyoruz. n Son zamanlarda bu tarz hırsızlıklar artmış duyduğum kadarıyla.

        Teknolojinin nimetleri mi dediniz? İyiler iyilik, kötüler kötülük için faydalanıyor bu nimetlerden işte.

        İyisi mi siz önleminizi alın, kimin iyi kimin kötü olduğunu anlamak masallardaki kadar kolay değil gerçek hayatta!

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa