Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Lagerfeld kalçalarımı sevdi’

        HT CUMARTESİ / Aysun ÖZ

        Fotoğraflarda hem güzel hem de vamp bir kadın var. Ama doğal hali daha güzel ve genç görünüyor. Pek çok yıldız gibi süper markette keşfedilmiş ve pek çoğu gibi "melezse güzeldir" tezini kanıtlıyor. İtalyan bir baba ve Azeri bir annenin kızı... Sarışın ve uzun boylu olduğu için kendisini daha çok babasına benzetiyor ama huyu bence annesi. Zira o kadar kısa zamanda hiçbir İtalyan kadını topuzunu bozup bambaşka bir şekilde tekrar toplayamaz.

        Karl Lagerfeld, Marc Jacobs, John Galliano, Prada, Valentino, Christian Dior gibi pek çok moda deviyle çalışan Bianca Balti için Karl Lagerfeld "Tanrıça" diyor. Balti'yle Cannes'daki Martinez Otel'de, 216 numaralı odada buluştuk. Bizim tedbiri elden bırakmayan ünlülerimizin aksine, son derece rahat konuşan, hatta aklına geleni söyleyen modelle daha uzun sohbet etmek isterdim ama ne yazık ki kırmızı halı saati geldi.

        Burada olmak, Cannes'da kırmızı halıda yürümek, böyle bir organizasyona katılmak sizin için ne ifade ediyor?

        Çok heyecan verici... Bu ilk değil, 4'üncü gelişim. İlk seferinde kızıma hamileydim ama her defasında çok heyecan vericiydi. Yalnızca bütün dünyanın sizi izliyor olması değil, Marion Cotillard gibi ünlü sanatçıların arkanızda yürümesi de inanılmaz. İnsan kendine "Niye buradayım" diye soruyor. Kırmızı halıda oyuncular yürür ama birçok model de orada oluyor. L'Oréal Paris'le buraya gelmek ise benim için bir hayalin gerçekleşmesi gibi... Artık burada olmak için benim de gerçek bir sebebim var.

        Cannes'la ilgili hayalleriniz var mı? Ödül almak gibi mesela?

        Hayır, böyle bir hayalim yok. Harika bir elbise giyiyorum ve kırmızı halıda bana da adımla sesleniyorlar. Bu kadarı bile yeterli, sahnede konuşma yapmayı hayal etmiyorum.

        ‘ŞİMDİKİ KIZLAR POPOLARINI KÜÇÜLTMEYE ÇALIŞIYOR'

        Karl Lagerferd size "Tanrıça" diyor. Neden? Ona ne yaptınız?

        Pirelli takviminde tanrıça olduğum için böyle dedi. Biliyorsunuz 2011 takviminde Karl, Yunan mitolojisinden tanrıçalar konseptini kullanmıştı. Sanırım kalçamı sevdi. Bu yüzden antik bir tanrıçayı canlandırmak için uygun olduğumu düşündü galiba, çünkü günümüzde kızlar popolarını küçültmeye çalışıyor.

        Tanrıça güzelliğini neye borçlu? Babanız İtalyan, anneniz de Azeri değil mi?

        Şans ve genler tabii ki ama daha ziyade babamdan geliyor çünkü annem minyon ve esmer. Güzellik bir şans faktörü aslında, güzel olmak için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Böyle doğduğum için çok sanşlıyım ama etrafta bu kadar çok güzel kız varken 10 yıl önce keşfedilmem de büyük şans... İşimle gurur duyduğumu da söyleyebilirim. Yaptığım doğru seçimler beni bu noktaya getirdi. Mesela daha önce her güzellik firmasının anlaşmasını kabul etmiş olsaydım belki de L'Oréal'le çalışma fırsatım olmayacaktı.

        'Angelina Jolie'nin yaptığı cesaretle ilgili değil'

        Kendinizi cesur bir kadın olarak nitelendiriyorsunuz. Siz de Angelina Jolie kadar cesaretli davranabilir miydiniz?

        Seçimi cesaretle ilgili değil bence. Haberi okuduğumda çok şaşırdım. Bana biraz çılgınca geldi. Genç yaştan itibaren meme kontrollerini yaptırmak ve önlem almak yeterli diye düşünüyorum. Memelerinin tamamını aldırıp inplant yaptırmak gerekmiyor ama o bir Hollywood starı, onlar her şeyde aşırılığı seviyor. Umarım bu seçimi başkalarını da etkilemez. Bu konuyla ilgili çok fazla şey yazıldı, doktorlardan görüşler alındı. Mesela, meme alındığı zaman riskin tamamen ortadan kalkmadığını, hâlâ yüzde 5'lik kanser riski taşındığını okudum. Bence kontroller yaptırılıp gerektiğinde müdehale edilmesi daha mantıklı...

        'Anne olduktan sonra daha çok gülümsüyorum'

        Anne olmak size nasıl bir güzellik kattı?

        Hayır, hayır beni güzelleştirmedi. Anne olmanın kimseyi güzelleştirdiğini düşünmüyorum ama şikâyet de edemem. Vücudumu çok değiştirmedi, ama artık spor yapmazsam yağlanıyorum. Bir de tabii artık daha çok gülümsüyorum.

        Size "Güçlü kadın" diyorlar, gücünüzü nereden alıyorsunuz?

        Benim güçlü olduğumu nereden çıkardılar bilmiyorum. Herkesten farklı bir gücüm yok, zira bence her kadın güçlüdür.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa