Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Böyle ölüm görülmedi VİDEO

        Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi, Arabayatağı Mahallesi, Budak Sokak üzerindeki bir apartmanın 4. katında oturan 8 yaşındaki Burak Cihan'ı dün annesi ekmek almak için markete gönderdi. Yağan yağmurdan korunmak için başına poşet geçiren minik Burak, koşarak markete gitti. Ekmeği aldıktan sonra sağanak yağmurun daha arttığını gören çocuk, adımlarını daha da hızlandırdı. Sırılsıklam olarak geldiği apartmanda merdivenlerden çıkmaya çalışan Burak'ın peşini talihsizlik bırakmadı. Tam bu sırada elektrikler kesilince, karanlıkta kalıp panik yapan Cihan, başındaki poşeti çıkarmaya çalışırken yere yığıldı.

        VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Burak'ın yardım çığlıklarına koşan yakınları onu hemen Arabayatağı Sağlık Ocağı'na kaldırdı. Durumunun ciddi olması üzerine Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Burak Cihan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Herkesi şaşkına çeviren ölümle alakalı savcılık soruşturma başlattı. Kimileri poşetin zehirli olduğunu söylerken, kimisi ise çocuğun başını merdivenlere çarparak öldüğünü iddia etti. Fakat savcılık Burak'ın dudaklarındaki morartının boğulma belirtisi olduğunu tespit ederken, ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırdı.

        Anne Nurcan ile baba Ahmet Cihan gözyaşlarına boğuldu. Acılı çiftin tek tesellisi ise 3 yaşındaki kızları Beyza oldu. Ağlayan babayı yakınları teskin etmeye çalıştı. 18 Temmuz'da oğlunu sünnet ettirmeyi düşündüğünü ifade eden kömür satıcısı baba Ahmet Cihan, "Fakat davetiyeleri bastırmamıştım. İçimde bir kuşku vardı. Sanki onu sünnet ettiremeyeceğim içime doğmuştu. Olay günü annesi ekmek almaya göndermiş. Yağmurdan korunmak için başına poşet geçirip markete gitmiş. Apartman girişinde de elektrikler kesilince karanlıkta yığılıp kalmış. Koşuşturmanın etkisiyle kalpten mi, yoksa başka biri mi yapmış bilmiyorum. Allah'ın sevgili kuluymuş. Allah aldı götürdü. Yapılacak bir şey yok. Başka bir şey söyleyecek durumda değilim" diye konuştu.

        İlköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi Burak Cihan'ın Keles'in Kocakovacık Köyü'nde toprağa verileceği öğrenildi. Çocuğun başına geçirdiği poşet, olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelemeye alındı. Kriminal incelemeye tabi tutulacak poşette, yabancı bir madde olup olmadığı araştırılacak. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa