Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu yıl ÖSS'ye girecek olanlar daha şanslı

        Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bu pazar günü ÖSS'ye girecek adayların, geçen seneki adaylara göre daha şanslı olduklarını söyledi. Yarımağan, ÖSS'ye beş gün kala öğrencileri rahatlatacak açıklamalar yaptı. İşte Yarımağan'ın ÖSS öncesi açıklamaları:

        SORULAR ZOR OLMAYACAK

        Sorularımızın düzeyleri geçen seneki düzeyde. Herkesin cevaplayabileceği 'kolay ' soruların yanısıra 'biraz daha zor' ya da 'çok zor” olanları var. Değişik grupları birbirinden ayırmak zorundayız. Örneğin, en başarılı kitleyi birbirinden ayırmak için birkaç tane zor soruya ihtiyacımız var. Adaylar, soruların bir kısmı kendilerine zor gelirse, morallerini bozmasınlar. Soruların ortalama düzeyi bu sene zorluk düzeyi geçen seneden fazla değil. Geçen seneden kolay diyebiliriz, zor değil.

        185'LİK BARAJA DÜZENLEME

        185 puan barajını alan aday sayısında sıkıntı yaşanıyor. 185 baraj puanını alan aday sayısının yeterli olmamasından ötürü 2006'da vakıf üniversitelerinde, geçen yıl ise KKTC'deki üniversitelerde önemli düzeyde kontenjan dolmadı. 185'in üzerinde puan alan aday sayısını artırıcı yönde bir düzenleme yapılması düşünülüyor. Önümüzdeki haftalarda yapılacak YÖK Genel Kurulu'nda bu konu görüşülecek.

        ÜNİVERSİTE BU YIL DAHA KOLAY

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa