Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ÖSS'de cep telefonuna dikkat!

        ÖSS'ye girecek adayların daha şanslı olduğu açıklandı. Ancak cep telefonu üstünde kalanların sınavı geçerli sayılmayacak.

        ÖSS heyecanı başladı. 1 milyon 530 bin genç, üniversite öğrencisi olabilmek için ter dökecek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2008 ÖSS'ye girecek adayların, geçen sene girenlere göre daha şanslı olduklarını söyledi. Yarımağan, 185 ve üzeri puan alan aday sayısını artırmaya yönelik bir formül üzerinde çalıştıklarını da belirtti.

        Bu yılki aday sayısında 130 bin gibi bir azalma yaşandığını açıklayan Yarımağan, "Azalma nedeniyle sınava gireceklerin ortalama yerleşme olasılıkları daha yüksek olacak" dedi. Bu yılki soruların geçen yıla benzerlik gösterdiğini belirten Yarımağan şöyle konuştu; "Herkesin cevaplayabileceği 'kolay ' soruların yanı sıra 'biraz daha zor' ya da 'çok zor" olanları var. Bu sene zorluk düzeyi geçen seneden kolay diyebiliriz."

        GİRİŞ BELGESİNİ UNUTMAYIN

        Adayların mağdur olmaması için, sınav giriş belgelerini yanında bulundurması gerektiğini söyleyen Yarımağan, "Adayların, sınav giriş belgesinin aslı olmadan sınava girmeleri mümkün değil. 151 merkezimizde de bu belge çıkartılabiliniyor" diye konuştu. Üniversite adaylarına, birkaç gün öncesinden sınava girecekleri binayı görmeleri tavsiyesinde bulunan Yarımağan, "Böylece pazar sabahı bir telaş yaşamazlar" dedi.

        Cep telefonu ile binaya girilemiyeceğine de dikkat çeken Yarımağan, refakatinde birisi olmayan adayların cep telefonsuz sınav yerlerine gitmeleri gerektiğini vurguladı. Cep telefonu üzerinde kalan adayların sınavının iptal edileceğini ifade eden Yarımağan, "Adayların mağdur olmamaları için bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

        Yarımağan adayların sınav esnasında daha rahat etmeleri için elverişsiz salonları kullanım dışı bıraktıklarını ve öğrencileri boy ve kiloya göre sınava almaya çalıştıklarını aktardı. Sınav sonuçlarının 10-15 Temmuz arasında açıklanacağını kaydeden Yarımağan, Temmuz'un 20'sinden sonra tercih işlemlerinin başlayacağını, Ağustos ayının ilk yarısında da yerleştirme sonuçlarını açıklayacaklarını belirtti.

        Bugün

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa