Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Babam bisiklet alacaktı"

        Türkiye, 8 yaşındaki Oğuz Bircan'ı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, 22 aydır göremediği babasını öpmek için verdiği mücadeleyle tanıdı. İzleyenleri üzüntüye boğan Oğuz Bircan, annesi ve kardeşleri ile birlikte geldiği adliyede, babasına sarılıp öpmek istiyordu. Ancak Oğuz'un, çete suçundan cezaevine giren babası Mustafa Gezer ile soyadı tutmadığı gerekçesiyle görüşmesine izin verilmediği ortaya çıkmıştı.

        Yaşanan bu dramatik görüntüler sonrasında gözler Oğuz ve ailesine çevrildi. Üsküdar Koşuyolu'nda oturan Oğuz Bircan, bodrum katındaki, tek odalı evlerinde annesi Gülay, ağabeyleri İbrahim (12), Abdullah (10), ablası Fatma (11) ve 2 yaşındaki kardeşi Ahmet Bircan ile birlikte yoksul bir hayat sürdüğü ortaya çıktı. Hiçbir gelirleri olmayan ve 450 YTL kira veren Bircan ailesi, akrabalarının yardımıyla hayatlarını idame ediyor. Ailenin büyük oğlu İbrahim ise anneannesinin yanında yaşıyor.

        Eve gelen basın mensupları, tek odalı evin ortasına serilmiş yatakta, Bircan ailesinin en küçük çocuğu Ahmet'i uyurken buldu. Gazetecilerin eve gelmesi üzerine teyzeleri Sabahat Turan, küçük Ahmet'i uyandırıp evi toparlarken, sokakta bulunan diğer kardeşleri de içeri çağırdı.

        Oğuz Bircan, babasını öpmek için verdiği mücadeleyi, "Babam cezaevi aracından inip adliyeye girerken teyzem, gidip babamı öpmemi söyledi. Polis ve jandarmaların arasından koşarak babama ulaştım; ancak babamı öpemeden hemen beni tuttular. Babam, cezaevinden çıktıktan sonra bize bisiklet ve bilgisayar alacağını söylemişti. Ancak, ben bunları istemiyorum. Babamı görüp, öpmek ve birlikte yaşamak istiyorum. Bunun için, yetkililerden bize yardımcı olmasını istiyorum." şeklinde anlattı.

        Soyadlarının tutmadığı için babasının görmesine izin verilmediğini de belirten Oğuz, "Daha önceden duruşma sırasında babamı görmek istedim. Ancak, yine soy ismimiz tutmuyor diye izin vermediler. Babamı görmek ve öpmek istemem hakkımız değil mi? Neden izin verilmiyor anlamadım." dedi.

        Eşinin cezaevine girmesinden sonra 5 çocuğu ile birlikte kalan anne Gülay Bircan ise, "Mustafa ile 13 yıldır evliyiz; ancak resmi nikâh kıymaya gerek görmedik. Gerek Adalet Bakanlığı gerekse sorumlu Cumhuriyet Savcılarının en azından çocuklarımın babasıyla görüşmesine izin vermelerini istiyorum. Ayrıca, eşimle cezaevinde nikâh kıyılarak, görüşmemizi engelleyen bu yasağın ortadan kaldırılmasını istiyorum." dedi.

        Anne Bircan, çalışmadığını, çocuklarına bakmakta zorluk çektiğini de kaydederek, devletin maddi yardımda bulunmasını da talep etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa