Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 7 PKK'lıyı öldüren teröriste müebbet hapis

        Mart 2007'de Kulp ilçesine bağlı Yaylak Köyü yakınlarında bulunan Şinak Tepe mevkisindeki sığınakta saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK üyesi 7 teröristi, örgüt içinde yaşanan iç hesaplaşma sonucu öldürdükten sonra teslim olan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan PKK'lı terörist, “Bürüsk” kod adlı G.E hakkındaki soruşturma tamamlandı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık G.E'nin 1998-1999 yıllarında Bingöl'ün Genç ilçesi ve kırsalında terör örgütü PKK adına 4 eyleme katıldığı belirtildi.

        İddianamede, sanık G.E'nin aralarında bulunduğu terörist grubun 2 defa Genç ilçesine bağlı Döşekkaya köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girdiği, bu çatışmalarda 17 teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

        İddianamede, sanık G.E'nin Şubat 1999'da Genç ilçesinde bir kahvehanenin silahla taranması nedeniyle 3 vatandaşın ölümü 5 vatandaşında yaralanması eylemini gerçekleştiren grupta bulunduğu kaydedildi.

        Sanık G.E'nin ayrıca Ağustos 2006'da da ağaç kesme ve yükleme işlemi yapan işçilere terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı belirtildi.

        “ÖRGÜT AİLEMİ TEHDİT ETTİ”

        İddianamede, sanık G.E'nin savunmalarına da yer verildi. Terör örgütü PKK'ya, 1998 yılında ekonomik sıkıntılar ve aile içi sorunlar nedeniyle girdiği psikolojik bunalım sonucu katıldığını belirten G.E, savunmasında; “Örgütten 2003 yılında kaçtım. Güvenlik güçlerine teslim olmadım. Ancak örgüt, benim kampa geri dönmem için ailemi tehdit etmeye başladı. Ben de ailemi düşünerek 2005 yılında tekrar terör örgütüne katıldım” dedi.

        “KORKAK VE AJAN MUAMELESİ GÖRDÜM”

        Savunmasında yeniden katıldığı örgütte kendisine, “korkak” ve “ajan” muamelesi yapıldığını belirten G.E, ifadesinde şunları anlattı:

        “Yeniden katıldığım örgütte bana aşağılayıcı ve küçük düşürücü baskılar yapıldı. 'Korkak' ve 'ajan' muamelesi gördüm. Kulp ilçesi yakınlarındaki sığınaktaydık. Bulunduğum gruptakiler sık sık kendi aralarında beni işaret ederek fısıldaşarak konuşuyorlardı. Bana 'senin cezan infaz edilecek' deniliyordu. Beni öldüreceklerini düşündüm. Onlar uyku tulumunda uyurken kalkıp, sığınaktaki 7 örgüt üyesini silahla taradım. Kulp'a gelerek, jandarma ekiplerine teslim oldum.”

        AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

        İddianamede, sanık G.E hakkında, terör örgütünde bulunduğu süre içerisinde katıldığı 4 eylemden dolayı TCK'nın “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçunu kapsayan 302/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

        Sanık G.E'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanacak.

        7 TERÖRİSTİN ÖLDÜRÜLMESİ “MEŞRU SAVUNMA”

        İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet savcısı, sanık G.E'nin 7 PKK'lı teröristi öldürmesi olayıyla ilgili de görevsizlik kararı verdi.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen görevsizlik kararında, sanık G.E'nin 7 PKK'lı teröristi öldürmesi eylemini “meşru savunma” sınırları içerisinde gerçekleştirdiği, eylemin “terör saikiyle” gerçekleştirildiği yönünde herhangi bir kanıt elde edilemediğinden, bu olayla ilgili görevsizlik kararı verildiği kaydedildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa