Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Kanımızla saltanat sürdürüyorlar"

        Terör örgütünden kaçarak, üzerindeki 1 adet kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör ve 2 el bombasıyla birlikte Gaziantep'in İslahiye ilçesinde jandarmaya teslim olan E.T, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan E.T, Van'ın Başkale ilçesinde yaşadığı sırada, 2004 yılında arkadaşları tarafından kandırılarak terör örgütüne katıldığını söyledi.

        Sorgusunda, terör örgütüne katıldığı için pişmanlığını dile getiren E.T, ''Benim gibi örgütten çok kişi kaçmak için fırsat kolluyor. Örgütten kaçmak isteyen militanları örgüt liderleri kendilerini ve ailelerini ölümle tehdit ediyor'' dedi.

        Terör örgütünün bu yöntemle, örgütten kaçmaya çalışan kişileri ve ailelerini sindirmeye çalıştığını kaydeden E.T, ''Buna rağmen örgütten kaçışlar bir türlü engellenemiyor'' diye konuştu.

        Terör örgütünden kaçtığı için mutlu olduğunu ifade eden E.T, şunları kaydetti:

        ''Benim gibi kandırılmış bir çok arkadaşım var, onlarda benim gibi korkmadan gelip Türkiye Cumhuriyeti Devletine teslim olsunlar. Örgütün başları bizim kanımız üzerinden saltanat sürdürüyorlar, arkadaşlarımı daha fazla bu boş hayalin arkasından gitmemeleri için uyarıyorum, gelip devletin şefkatli ellerine sığınıp bundan böyle aileleriyle birlikte huzur içinde insan gibi bir yaşam sürdürmelerini istiyorum.''

        Sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan E.T, tutuklandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa