Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Su tasarrufuna devam"

        Kadir Topbaş, Levent-Sarıyer arasında yapımına devam eden metro inşaatının Sanayi Mahallesi durağında ray kaynak töreni ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

        Basın mensuplarının "Son birkaç günde yaşanan yağışların barajların doluluk oranına etkisi oldu mu?" şeklindeki sorusu üzerine Başkan Topbaş, yağışların barajlara fazla etkisi olmadığı cevabını verdi. Yağışların yeşil alanlar ve yer altı suları açısından besleyici olduğunu aktaran Topbaş, havanın soğuması ve rutubetli olmasının da buharlaşmayı önlemesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

        Geçen sene aynı dönemde yüzde 42 olan barajlarda doluluk oranının bu sene yüzde 38'lere gerilediğini hatırlatan Topbaş, yine de Melen Suyu sayesinde sorun yaşanmayacağını ifade etti. Vatandaşlardan tasarrufa devam etmelerini isteyen Topbaş, "Ama doğru olan tasarruf ne kadar yağış görsek de tasarruftan asla vazgeçmeyelim. Türkiye'nin neresinde olursak olalım, özellikle İstanbul'da tasarruftan vazgeçmeyelim. Biz su kesintisi yapmayacağız, bunu hep söyledik ama, el ele vererek bu sorunu birlikte aşacağız. Tedarik çalışmalarımız devam ediyor. İleriki tarihlerde İstanbul çok daha rahat edecek." şeklinde konuştu.

        "20 HAZİRAN'DA 10 DAKİKALIK ENERJİ TASARRUFU"

        Basın mensuplarının billboardlarda reklamları yapılan "20 Haziran'da 10 dakika enerji tasarrufu" kampanyasını hatırlatması üzerine Topbaş, kampanyayı çok önemsediklerini dile getirdi. Dünyada doğal kaynakların giderek tükendiğini ve ekolojik kıyametin eşiğine gelindiğinin altını çizen Topbaş, "Bu bakıma bir enerji tasarrufunu da özelikle istiyoruz. İstanbul'daki, Türkiye'deki vatandaşlarımızdan, hatta dünyadaki tüm insanlardan istiyoruz. Özellikle İstanbul'daki vatandaşlarımızın buna destek vereceğine inanıyorum." diye konuştu.

        Enerji tasarrufu konusunda belediyelere de büyük görev düştüğünü aktaran Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak uzun süre önce tasarruf konusunda çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Belediye olarak birçok konuda güneş enerjisi sistemlerini kullanmaya başladıklarını aktaran Topbaş, yenilenebilir enerjiyi kullanma çalışmalarını devam ettiğini bildirdi. Topbaş, İstanbul Belediyesi'ne bağlı Enerji A.Ş'nin de boğaz akıntısından enerji üretme konusundaki çalışmasını sürdürdüğünü söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa