Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu robot Kenan Doğulu'ya rakip olacak VİDEO

        Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde icat ettiği robot ile gündeme gelen genç mucit destek bekliyor. 2 yıl önce konuşan ve yürüyebilen robot icat eden Ebubekir Birman (20) bu seferde robotun Türkçe versiyonunu çıkardı.

        VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Robot denildiği zaman ilk olarak Japonlar akla geliyordu, ancak Silopili genç mucit uzaktan kumandalı icat ettiği robotu ile robotların Türkiye'de de icat edilebileceğini gösterdi. Genç mucit kısıtlı imkanlarla yaptığı robot Türkçe konuşuyor, yürüyor ve aynı zamanda Kenan Doğulu'nun 'Çakkıdı' şarkısı eşliğinde dans ediyor. Elektronik cihazları kullanılarak icat edilen robotun uzunluğu 60 santimetre uzunluğunda, Türkçe olarak İcat ettiği robotu için isteyen herkese patenti vereceğini belirten Ebubekir Birman elindeki deki kısıtlı imkanlara böyle küçük bir robot icat ettiğini söyledi.

        Genç mucit Ebubekir Birman, "İmkanlarım olsa daha büyük robotlar yapmak istiyorum bu işlerde iyi anlıyorum özellikle elektronik tamiratından çok iyi anladığım için böyle bir icat yapmaya karar verdim. Daha önce yaptığım robotu 1 ayda bitirmiştim ancak bu en son yaptığım robotu 10 günde yaptım robot yaparken sadece elektronik malzemeleri kullandım elimde fazla imkanlarım yok.

        Erken yaşlarda babamı kaybettiğim için okulu bırakmak zorunda kaldım ancak şuanda liseyi dışarıdan okuyorum. Aile geçimine katkıda bulunmak için çalışmak zorundayım. Kendimi bu konularda geliştirmek için mesleki okullara kaydolmak istiyorum"dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa