Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uzaylılar Eşme'ye geri döndü

        Alınan bilgiye göre, Tekağaç ve Dede gölü mevkisinde, tütün tarlasında çalışan Hasan Tülü (37) eşi Ferah Tülü, çocukları Hale Tülü (7) ile Ahmet Can (40) ve eşi Hafize Can (37) ile Serkan Sert (26), uzaylı gördükleri iddiasında bulundular.

        Vatandaşlar, AA muhabirine, bir metreden büyük olan cismin, üzerinin çok parlak bir madde ile kaplı olduğunu, cep telefonuyla fotoğrafını çekmek istediklerini, ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

        Serkan Sert, ''Kaç sefer çektimse, görüntü alamadım, çektiğimde bembeyaz bir görüntü oluşuyor'' dedi.

        Ferah Tülü ise uzaylı olduğunu ileri sürdüğü cismin küçük bir ayıya benzediğini, cismin, ''göğsünde kırmızı şerit olduğunu'', bulundukları yerden 300 - 400 metre ileriden çıktığını, üzerlerine yavaşça geldiğini, 50 metre yükseklikte 20 dakika kadar durduktan sonra yükselerek gözden kaybolduğunu iddia etti.

        Narlı köyü eski muhtarlarından Sami Can da bu cisimlerin 2001 yılından beri aralıklı olarak geceleri çok alçaktan ışıklı ve yavaş bir şekilde geçtiğini savundu.

        -GÖZ YANILMASI-

        Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi ve Gözlem Evi Müdürü Prof. Dr. Serdar Evren, AA muhabirine, gök yüzündeki ışık kırılmalarının göz yanılmasına neden olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Evren, şöyle konuştu:

        ''Ufka yakın gezegenler, atmosferdeki ışık kırılmaları, güneşin ve ayın batışı, doğuşu, farklı renklerde biçimlerde gözlenir. Gök cisimleri göz aldanması yaratır. Cisim elle tutulmadan, bilimsel bir izleme olmadan bu konuda bir şeyler söylemek doğru olmaz.''

        Köyde, 1 Haziran 2001'de de 3 çiftçi, uzaylı gördüğünü iddia etmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa