Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tuzla Tersanesi'nde korkunç bir ölüm daha

        Tuzla Tersanesinde bu sabah saat 10.30’da İhsan Turhan adlı 35 yaşındaki borucu ustası işçi kafasına geminin kıç kapağının düşmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Bektaş taşeron firmasında çalışan Turhan’ın, ölümüne neden olan kapağın, kaynatılmamasından dolayı düştüğü iddia ediliyor.

        Olayla ilgili olarak ANKA’ya bilgi veren Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) üyesi Ali Doğan, hayatını kaybeden İhsan Turhan’ın, Tuzla’daki Selahattin Aslan tersanesinde Bektaş taşeron firmasında borucu ustası olarak çalıştığını bildirdi. Doğan, sabah 10.30’da hayatını kaybeden Turhan’ın, 35 yaşında ve iki çocuk babası olduğunu kaydederek, “Gemi güvertesinde çalışırken geminin kıç kapağının kafasına düşmesi sonucu arkadaşımızın kafası güverteyle kapak arasında kaldı ve ezildi. Arkadaşımız olay yerinde hayatını kaybetti” dedi.

        Turhan’ın ihmal sonucu hayatını kaybettiğini öne süren Doğan, “Normal koşullarda, kapağın altındaki takviyelerin kaynatılması gerekir. Yapılmadığı için bu ihmal yüzünden iki çocuk babası arkadaşımız hayatını yitirdi. Normalde, o kapağın kare ya da daire şeklinde olması gerekir. Kapak hem dikdörtgen şeklinde yapılmış bu da ağırlığın eşit dağılmamasına neden oldu. Hem de kaynatılmamış” diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa