Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Reina'ya OKS baskını

        Yarın yapılacak OKS nedeniyle İstanbul’daki eğlence mekanlarını gürültü yapmamaları konusunda uyaran Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu gece saat 23.00’ten sonra Boğaz’da denetime çıkacağım” dedi.

        Gürültü kirliliği ile mücadele etme konusunda kesin kararlı olduklarını belirten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 81 ilin valiliğine gürültü yönetmeliğinin son durumunu içeren bir genelge gönderdiklerini söyledi. Ceza miktarlarının gürültü seviyesine göre değiştiğini, bunun katlanarak artan bir ceza olduğunu belirten Bakan Eroğlu, yönetmeliğin değiştirileceğini, sadece işletme sahiplerinin değil, sanatçıların ve müzik aletleri kullananların da müştereken sorumlu olacağını kaydetti.

        Eroğlu, gürültü kirliliği konusunda İstanbul’da da büyük bir rahatsızlık bulunduğunu belirtti. Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, vatandaşların daha çok eğlence yerlerinden rahatsız olduğunu ve kendilerine bir süre önce 15 bin imzalı şikayet dilekçesi ulaştığını bildirdi. Eroğlu, yarın yapılacak Ortaöğretim Kurumları Sınavı’nın (OKS) çocukların geleceği açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu gece saat 23.00-24.00 sıralarında Haydarpaşa’dan bir tekne ile boğaza açılarak gürültü konusunda denetime çıkacağım” dedi.

        Herkesin bu konuda titizlik göstermesini isteyen Veysel Eroğlu, “Rica ediyorum, gürültü yapan herkes, bu gece en geç 23.00’de kapasın. Kapamadıkları takdirde gerekli cezai müeyyide uygulanacaktır. En azından saygılı olmalarını bekliyoruz” dedi. Çevre Bakanı Eroğlu, kanuna mevzuata ve nizama uymayan işletmelere para cezası vereceklerini dile getirerek, “Bir daha uymazlarsa kapatacağız. Yine uymazlarsa temelli kapatacağız. Buna kararlıyız” diye konuştu.

        Bugün

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa