Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam THY için şok iddia

        Türk Hava Yolları’nda görevli Doktor R.E.’nin, yaz döneminde istihdam edilecek kabin memuru adaylarını yarı çıplak soyup taciz ettiği ileri sürüldü. Kurum içinde soruşturma başlatıldı.

        Türk Hava Yolları’nı sarsan taciz skandalı iddialara göre şöyle gelişti: Kurumun iki uçuş hekiminden biri olan Uzman Uçuş Dr. P.A.B., 10- 20 Mayıs tarihleri arasında bir seminer için Amerika’ya gitti. Dr. P.A.B.’nin yurtdışında olmasını fırsat bilen, şirkette görevli diğer Doktor R.E. yetkisi olmamasına rağmen, kabin memuru adaylarını sağlık kontrolünden geçirmeye başladı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş hastanelerden ‘uçuşa elverişlidir’ raporu almalarına rağmen yeniden kontrolden geçirilen adaylar ise bu durumu Türkiye’ye dönüşünde Dr. P.A.B.’ye iletti. Doktor R.E.’nin bu kontroller sırasında çok sayıda kabin memurunu yarı çıplak soyarak sözle ve elle taciz ettiği iddia edildi. Dr. P.A.B. de olayı 26 Mayıs’ta THY Personel Daire Başkanlığı’na bildirdi.

        İKİSİ DE GÖREVDEN ALINDI

        Taciz iddialarının dün Airporthaber adlı internet sitesinde yayınlanmasıyla THY’de hareketli saatler yaşandı. Kurumdan yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı ancak taciz iddiasıyla ilgili kendilerine ulaşan resmi şikayet olmadığı belirtildi. İki doktor arasında bir süredir çekişmenin yaşandığı, bu durumun iş ortamına yansıtılıp huzursuzluğa neden olduğu vurgulandı. İki doktorun da iş akitlerinin feshedilerek görevden alındığı belirtildi. Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’dan Ankara’ya gidişi sırasında VIP salonunda bulunan THY Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

        Akşam

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa