Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Muş'ta kuş gribi

        Ahmet ÇELİK / MUŞ (AHT)

        Muş merkeze bağlı Yeşilova beldesinde son günlerde yaşanan tavuk ölümleri belde halkını tedirgin etti. 10 gündür süren tavuk ölümlerinde sayı binleri bulunca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı. Yapılan ilk testlerde kuş gribine rastlanmazken, alınan numuneler inceleme için laboratuvara gönderildi.

        Muş'un Yeşilova beldesinde 10 gün önce tavuklar bilinmeyen bir nedenle ölmeye başladı. Tavuk ölümleri belde halkını tedirgin ederken, ölen tavuk sayısı 10 günde binleri buldu. Belde halkının başvurusu üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü veteriner hekim Yasemin Kaymakçı ve şube veterinerleri beldeye geldi. Yetkililerin ilk şüphesi kuş gribi oldu. Ancak kuş gribi için test yapan yetkililer, ilk verilere göre kuş gribine rastlamadı. Bu testin ardından ise iki ölü tavuk laboratuvar çalışması yapılmak için numune olarak alındı.

        Yetkililer yaptıkları çalışmanın ardından belde sakinlerine hasta hayvanlarını dışarı bırakmamaları ve ölen tavukları belirli yerlerde toplamaları konusunda uyarıda bulundu. Belediye Başkanı Nazım Bakış, "Bugüne kadar beldede bir hastalık göürlmedi, fakat son on gündür binlerce tavuk öldü. Belediye olarak ölen tavukları bir çukurda topladıktan sonra gömdük ve üzerini kireçle kapattık. Bu çalışmanın ardından ise yetkili birimlere haber verdik. Şu anda yapılacak her türlü çalışmaya belediye olarak destek vereceğiz" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa