Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gaziantep'te Israil künyeli kuş, Israil künyeli ajan kuş

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

        Gaziantep’te arıcılık yapan vatandaşlar, dün sabah, ayağındaki demir halkada seri numarasıyla birlikte ‘Israel Tel Aviv’ yazılı ölü bir ‘arıkuşu’ buldu. İl Tarım Müdürlüğü’ne teslim edilen kuşun incelenmesinin ardından ‘casus’ olacağı endişesiyle Emniyet’e bilgi verildi. Kuşun, istihbarat birimlerine verileceği öğrenildi.

        Gaziantep’in Şehitkâmil İlçesi’nde arıcılık yapan vatandaşların, dün sabah bulduğu, ölü bir arıkuşunun sağ ayağındaki ‘C43917’ seri numarası ve İngilizce ‘Israel Tel Aviv’ yazısı ‘casus mu’ tartışması yarattı. Kuşun burnunun sol tarafında büyük bir delik tespit eden vatandaşlar, kuşu Arı Yetiştiricileri Birliği’ne götürdü. Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, “Burnunun sol tarafının sağa göre 3 katı genişlikte olduğunu gördük. Muhtemelen oraya da herhangi bir şey yerleştirilmiş olabilir. İl Tarım Müdürlüğü’ne bildirdik. Orada gerekli incelemeler yapılacak” demesinin ardından kuş, İl Tarım Müdürlüğü’ne götürüldü.

        ‘İSTİHBARAT İNCELEYECEK’

        Gaziantep Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Akif Aslanpay ise şu açıklamada bulundu: “Bu kuşun burnu diğerlerinden çok farklı ve çok açık. Emniyete bilgi verdim. İstihbarattan polisler gelip alacak. Ses ve görüntü amaçlı kullanılmış olabilir. Söz konusu İsrail ise bunu yapabilirler” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa