Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul Üniversitesi'nde yangın!

        Laleli'de bulunan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde, öğle saatlerinde yangın çıktı. Yeni inşa edilen ve bir süre sonra açılışı yapılması planlanan fizik laboratuvarındaki yangın, öğrenciler arasında korku ve paniğe neden oldu. Çok sayıda öğrenci de dumandan etkilendi.

        İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Katı Hal Anabilim Dalı'nda bulunan fizik laboratuvarı, ihtiyaca cevap vermediği için yenilendi. Bitme aşamasına gelen laboratuvarda, kaynak çalışması yapıldığı sırada yangın çıktı. Yangında, koridorlar dumanla doldu. Bu yüzden bazı işçiler ve öğrenciler dumandan etkilendi, 2 öğrenci de ellerinden yaralandı.

        İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Kimyevi madde olma ihtimaline karşı tedbir alan itfaiye ekipleri, içeride uzun süre soğutma işlemi yaptı.

        Dumandan etkilenen öğrenciler ve işçilere de olay yerine gelen ambulanslarda ilk müdahale yapıldı. Yangın nedeniyle büyük panik yaşayan bazı öğrencileri, arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Görgü tanığı bir öğrenci yangının patlama sesi ile başladığını ve bir anda her yerin dumanla dolduğunu söyledi.

        Yangın çıkan laboratuvarın bilimsel çalışmalar yapılması için yenilendiğini ve üniversite için çok değerli olduğu öğrenildi. Laboratuvarda deney çalışmaları başlamadığı için kimyevi bir madde olmadığı belirtildi.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa