Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hukuk öğrencisi torbacı çıktı

        NİHAT ULUDAĞ AHT

        Gözaltına alınan torbacılardan Mustafa T.'nin, Bulgaristan'da Uluslararası Hukuk Fakültesi'nde öğrenci olduğu öğrenildi. Uyuşturucuları taksi ile evlere servis yapan çete üyelerinden birinin de yakalandığında polise, "Bunları böcek ilacı sanıyordum. Evimde kalmaları için bin TL'ye almıştım" dediği öğrenildi.

        İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri alınan bir ihbar üzerine harekete geçti. İki ayrı çeteye yönelik yapılan operasyonlarda, ilk önce Küçükçekmece'de bir minibüse baskın yapıldı. Mehmet Ali Ç.'nin kullandığı minibüste yapılan aramalarda 16 kilogram esrar ele geçirildi. Uyuşturucunun arta kalanının Avcılar'da bir evde bulunduğunu tespit eden polis, Ahmet K.'nın bulunduğu adrese baskın yaptı. Yapılan aramalarda 116 kilo uyuşturucu bulundu. Ev sahibi olan Ahmet K.'nın " Ben bunları böcek ilacı sanıyordum. Bunların karşılığında bin TL aldım" dediği öğrenildi.

        TAKSİYLE EVLERE SERVİS YAPMIŞLAR

        Polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği ikinci operasyonda ise Kâğıthane, Şişli ve Beyoğlu'ndaki adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Doğu illerinden kargoyla 70 kilogram esrarı İstanbul'a getirten Ramazan Y., Mustafa T., Ömer E. ve Hasret T. gözaltına alındı. Uyuşturucuyu taksiyle evlere servis yaptıkları belirlenen zanlılar arasında bulunan Mustafa T.'nin Bulgaristan'da uluslararası hukuk okuduğu ve uyuşturucu satıcılarına torbacılık yaptığı belirlendi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa