Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Camiler kadınlar için düzenleniyor

        Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya ve Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Koordinatörü Beytullah Aktaş'ın öncülüğünde, kadınların namaz kılma mekanları ile en büyük sıkıntılardan olan abdest alma yerleri oluşturuluyor. Tarihi camilerde çok fazla bir düzenlemenin yapılamadığını belirten Kaya, modern mimarideki camilerde bu düzenlemelerin sürdüğünü söyledi. Şu ana kadar 10 camide kadınlar için yeni mekanların oluşturulduğunu anlatan Kaya, bu sayının artması için incelemelerin sürdüğünü ifade etti.

        Toplumun yarısını kadınların oluşturduğuna dikkat çeken Müftü Kaya, şöyle konuştu: "Müftülükler olarak hizmet götürdüğümüz önemli bir bölümün kadınlar olduğunun farkındayız. Diyanet İşleri Başkanlığı her gün kadınlara yönelik din hizmetleri konusunda açılımlar yapıyor. Camilerde mekanlar, aktivitelerde bulunabileceği köşeler, çocuklar için çocuk parkları gibi yeni hizmetler veriliyor." İl müftülüğü olarak Afyonkarahisar'da kadınlara yönelik hizmetlerin geliştirilebilmesi için araştırmaların ve çalışmaların sürdüğünü anlatan Kaya, şunları söyledi: "Abdesthaneler, tuvaletler tespit ettik. Bu ihtiyaç alanlarını gidermeye çalışacağız".

        Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Koordinatörü Beytullah Aktaş ise, kadınların gidebileceği yerleri şu anda denetlediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Yeni yerler açmak için camileri geziyoruz. Kadınların abdest alacağı, ihtiyaçlarını giderecekleri yerler için inceleme yapıyoruz. Kadınlara hitap edip etmediğine yönelik, camilerimizi şu an dolaşıyoruz. Yaklaşık 10 camimizi kadınlar için hazır hale getirdik. İmkanlar ölçüsünde camilerimizi hazırlamaya gayret ediyoruz. İmamlarımıza ve camilerle alakalı kimselere tavsiyelerde bulunuyoruz."

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa