Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da sahte belge operasyonu

        İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri ehliyetten, yemek fişine, diplomadan, polis kimliğine neredeyse her çeşit belgenin sahtesini yapan 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan Gökhan Y.'nin daha önce 25 kez sahtecilikten gözaltına alındığı belirtildi. Polisin baskın anı da kameralara yansıdı.

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği ekipleri ihbar üzerine 8 Mart günü Fatih'te tespit edilen bir adrese operasyon düzenledi. Kepenkleri yarı açık haldeki bir ofise giren ekipler çok sayıda belge ve belge basımında kullanılan malzemelerle karşılaştı. Polisin baskın anı kameralara da yansırken içeride ele geçirilen sahte nüfus cüzdanları ve sahte mühürlürle evrak yapımında kullanılan malzemeler de dikkat çekti.

        SAHTE BELGELER ELE GEÇİRİLDİ

        Polis tarafından yapılan aramalarda 6 bin 400 adet basımı yapılmış kesimi yapılmamış boş erkek nüfus cüzdanı kartı, 14 adet sahte nüfus cüzdanı, 15 adet sahte sürücü belgesi, 84 adet boş tanzim edilmemiş sahte motorlu araç tescil belgesi, 12 adet değişik kurum ve kuruluşlara ait görünen sahte mühür, 30 adet boş tanzim edilmemiş diploma kağıdı, 20 adet boş tanzim edilmemiş lise diploması, 2 adet sahte Lisans Diploması, 1 adet sahte Sağlık Lisesi Diploması, 1 adet sahte Basın Kartı, 1 adet boş tanzim edilmemiş Polis tanıtma kartı renkli fotokopisi, boş tanzim edilmemiş elektrik ve su faturaları, 1 adet sahte ticari taşıt kullanma belgesi, 1 adet PVC kaplama makinesi, 1 adet numaratör, 2 adet kağıt kesme makası, 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet renkli yazıcı, 3 adet flash bellek, sahte belge tanziminde kullanılan çok sayıda aydınger, filmler, kimlik fotokopisi ve vesikalık fotoğraflar ele geçirildi.

        SABIKASI KABARIK ÇIKTI

        Soruşturma kapsamında Gökhan Y., ile Kemal T., gözaltına alındı. Yetkililer, zanlılardan Gökhan Y.'nin şimdiye kadar sahtecilik suçundan 25 kez gözaltına alındığını belirtti. Bu kişilerin kendilerine gelen sipariş doğrultusunda 250 ile 500 TL arasında değişen ücret karşılığında diplomadan polis kimliğine kadar her türlü belgenin sahtesini düzenlediği belirtildi. Şüphelilerin özellikle bankalardan kredi çekmekte zorlanan kişilere kredi çekmelerinde kolaylık sağlaması için sahte belge temin ettiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheliden Gökhan Y., tutuklanırken Kemal T., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Görüntü Dökümü: -Polisin iş yerine girmesi -Masa üzerideki sahte kemlikler -Sahte belgeler -Sahte belge üretiminde kullanılan mühürler -Sahte belge kullanımında -Zanlıların emniyetten çıkışı -Masa üstündeki malzemeler -Sahte polis belgesi -Sahte yemek fişi ve diğer belgeler -Sahte belge yapımında kullanılan malzemeler

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa