Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam önümüzdeki hafta hava nasıl olacak

        HABERTURK.COM

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava sistemi önümüzdeki hafta boyunca bütün yurtta etkisini göstrecek. Yağışların genelde iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur, kıyı kesimlerinde ise yağmur şeklinde beklendiği hafta boyunca, hava sıcaklığında da önemli düşüşler hissedilecek.

        Halen Ege, Batı Akdeniz ve Marmara’da yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışların, bu gece Trakya’da, yarın zamanla Marmara’nın güneydoğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Çanakkale, Kütahya, Sivas, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşeceği tahmin ediliyor. Yağışların hafta ortasından itibaren yurdun büyük bölümünde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

        Hava sıcaklığının yarın (Pazartesi) iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacağı bekleniyor. Hava sıcaklığındaki azalışın Salı ve Çarşamba günü iç kesimlerde, Perşembe ve Cuma günü ise doğu bölgelerde devam edeceği tahmin ediliyor.

        İşte gün gün önümüzdeki haftanın hava tahmini;

        12.03.2012 PAZARTESİ

        Tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışların, Marmara’nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir) Ege Kıyıları (İzmir, Aydın, Muğla), İç Anadolu’nun kuzeydoğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas), Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Çorum, Amasya, Tokat) ile Uşak, Manisa, Denizli, Kütahya, Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük ile Bartın çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Adıyaman, Diyarbakır, Kütahya ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        Rüzgarın, Marmara’nın doğusu ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden, Antalya Körfezi ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        13.03.2012 SALI

        Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Rize ve Artvin çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Güney ve İç Ege, Akdeniz ile Eskişehir, Konya ve Ankara’nın güney ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

        Rüzgarın, Marmara’nın doğusu ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden, Antalya Körfezi güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        14.03.2012 ÇARŞAMBA

        Marmara’nın batısı dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

        Rüzgarın, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden, Doğu Akdeniz Kıyılarında güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        Perşembe ve Cuma günü; Soğuk ve yağışlı havanın kuzey, iç ve doğu bölgelerde etkili olacağı ve hafta sonunda yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa