Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Skandal evlilik bitiyor-Bursa, Öykü Özen

        Bursa'da kayınpederinin bankadan çektiği krediyle cinsiyet değiştirip, sevdiği adamla evlenerek Türkiye gündemine oturan Öykü Özen, boşanıyor. Kocasının çocuk sahibi olamayacakları için boşanmak istediği Öykü, birçok kadının yapamadığını yaptı. Ve kocasıyla evli olduğunu bile bile ilişkiye girdiğini ileri sürdüğü biri özel güvenlikçi, diğeri travesti iki kişi hakkında 50'şer bin liralık tazminat davası açtı. Sırf, eşi tarafından yazılan boşanma dilekçesindeki olayların gerçekleri yansıtmadığı için boşanmak istemediğini söyleyen Özen, "Ben şiddet gördüm, dayanılmaz acılar çektim. O adam için intihar edecek hale geldim. Her şeyin bir bedeli vardır. Nafakamı tazminatımı ödesin boşanalım" dedi. Ayrıca Özen, hayatının erkeğini boşandıktan sonra katılacağı izdivaç programında bulacağını söyledi.

        BİR ÇOK KADININ CESARET EDEMEDİĞİ ŞEYİ YAPTI

        Annesi ve kayınpederinin bankadan çektiği krediyle cinsiyet değiştirip, çocukluk aşkıyla evlenen Öykü Özen'e, 5 yıllık hayat arkadaşı M.Ö., boşanma davası açtı. CHP'den bağımsız milletvekili aday adayı olan Öykü Özen ise, fuhuş çetesi kurduğu iddiasıyla birlikte yargılanıp 35'er yıl hapis cezası aldığı kocası M.Ö.'den boşanmayacağını söyledi. Eşinden tazminat ve nafaka talep eden Özen, birçok kadının cesaret edemediği bir şeyi daha yaptı. Ve kendisini aldatan eşi ile evli olduğunu bile bile ilişkiye giren özel güvenlikçi A.Y. ve travesti A.N.K. hakkında da 50'şer bin liralık manevi tazminat davası açarak bir ilke daha imza attı. 17 yıldır tanığı ve 10 yıldır birlikte yaşadığı eşinin mazide kalmış fotoğraflarını ateşe veren Özen, her şeyin bir bedeli olduğunu ve hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. Eşinin ilişkiye girdiğini ileri sürdüğü kadın ve travesti ile çekilmiş samimi fotoğraflarını dosyaya delil olarak gösterdiğini belirten Özen, "Yaptığım araştırmada kocam benimle birlikte yaşarken bir başka kadınla da birlikte olmak için kendi adına bir kira kontratı düzenlemiş. Yine bu kadınla yaptığı sosyal paylaşım siteleri üzerindeki yazışmaları ortada bir ilişkinin varlığını ispatlıyor. Hepsini dosyaya sundum" dedi.

        "CİNSİYET DEĞİŞTİRME OPERASYONU İÇİN KAYINVALİDEM KREDİ ÇEKMİŞTİ"

        Eşinin, 'O transseksüel, aile ve arkadaşlarım arasında bu kimliği sebebiyle rencide oluyorum. Hiçbir zaman çocuk sahibi olamamamız da cabası' şeklindeki dilekçesindeki gerekçelerin, gerçeği yansıtmadığını ifade eden Özen, "Bunlara gülüyorum. Çünkü kaybedenler düşünsün. Öncelikli olarak ben, gerçekten severek, sevdiğim adamla, hayallerimin aşkıyla, çocukluk aşkımla evlendim. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi biz onunla beraber büyüdük. Ben üniversite okuyordum, 16 yıllık beraberliğimiz var. 10 yıldır da beraber yaşıyoruz. Aynı evi paylaşıyoruz, cinsiyet değişiklik operasyonumu da annem ve kayınvalidemin çektiği krediyle Ege Üniversitesi'nde gerçekleşti. Eşim boşanma dilekçesinde tamamen gerçek olmayan şeyleri yazmış. O ve ailesi, benim kimliğimi biliyordu. Düğünde tüm arkadaşlarıyla birlikte eğlendik. Çocuk sahibi olmak ise evlat edinerek de yapılabilirdi. Kısır kadınlar da var. Eşleri onlar kısır diye boşamak zorunda mı? Ama keşke böyle değil de anlaşarak boşansaydık. İnsanların birbirini yıpratması hoş değil. Hele hele şiddet uygulaması hiç hoş değil" diye konuştu.

        "HER KADIN GİBİ BEN DE ŞİDDET GÖRDÜM AMA SEVDİĞİM İÇİN BUNLARA BOYUN EĞDİM"

        Türkiye'de aldatılan kadınların, susup bunu sineye çekmek zorunda kaldığı, böyle bir tazminat istemeye cesaret edemediklerini ifade eden Özen, "Bence kadının da erkeğin de namusu çok önemlidir. Taraflar evlendiğinde her şeyi bitirmeli. Eğer birlikteliklerde sevgi ve ilişki bittiyse evlilikte sonlandırılmalıdır. Sonuçta çok zor günler yaşadım. Şiddet gördüm, eşimden baskılarına boyun eğdim. Bundan iş hayatım etkilendi. Sıkıntılarım halen sürüyor. Bu yüzden işimi bırakmak zorunda kalabilirim. Çünkü bu olaylar her şeyime yansıdı. Bunlar kolay şeyler değil. Türkiye'de kadın olmak çok zor. Hele hele transseksüel bir kadın olmak daha da zor. Bizimkisi birçok travestinin, eşcinselin hayaliydi. Örnek bir evlilik, örnek bir hayattı. Ama hiç bir şey göründüğü gibi olmuyor. İçi seni dışı beni yakar demişler aynen öyle" şeklinde konuştu.

        "O BENİM ANNEM BABAM ARKADAŞIM VE KOCAMDI"

        Onca fedakarlığa rağmen eşi için hala üzüldüğünü anlatan Özen sözlerini şöyle sürdürdü.

        "Bence o, hayatının hatasını yaptı. Çünkü insan hayatında bir kere onu seven, ona gerçekten değer veren, sayan, sahip çıkan biriyle karşılaşır. En azından ben öyle düşünüyorum. O benim annem, babam, eşim, dostum, arkadaşım ve her zaman da kocamdı. Beni aldattığını gözümle gördüm için her şey benim kafamda bitti. Gelip önümde diz çöküp yalvarsa artık onu affetmem. Evliliğim boyunca hiç hak etmediğim şeyler yaşadım. Allah herkese gönlüne göre versen. Allah benim kalbimi de onun kalbini de biliyor. Kimse benim başımı öne eğemez. Bana annem babam böyle bir şey yapmadı ki eşim yapsın. Buna izin vermem, vermiyorum da".

        "BİR YUVA KURMAK NE KADAR ZORSA YIKMAK DA O KADAR ZOR OLMALI"

        Eşiyle boşanmayacağını çünkü dilekçesinde yazdığı gerekçelerin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Özen, "Onunla, gerçek olmayan şeylerle karşıma çıktığı için boşanmayacağım. Halbuki böyle şeyler yazmak yerine gerçekleri yazsa onunla boşanırdım. Zaten ilk boşanma davasını ben açtım. Fakat beni tehdit edip duruşmalara gidemediğim için davamız düştü. Kaldı ki o zaman buna karşı çıkmasa şuan boşanmış olacaktık. Her şeyin bir bedeli vardır. Tazminatımı alırsam, nafakamı alırsam niye boşanmayayım. Elbette ki boşanırım. Ama ben bu hayat için çok bedel ödedim. Kulağımı kaybettim, kafamın arkası yarıklarla dolu. Vücudumun tamamı yara bere içinde. Yaşadıklarımdan ötürü psikolojim bozuldu. Tıp Fakültesi ve AMATEM'de tadivi görüyorum. Kendi özel psikoloğumdan da destek alıyorum. Ben bu adam için intihara kalkışmıştım. Düşünün o beni canıma kıyacak hale getirmişti. Bunlar kolay şeyler mi? Buna hangi kadın kaldırabilir? Sonuçta bir yuvayı kurmak ne kadar zorsa bence yıkmakta o kadar zor almalı" şeklinde konuştu.

        "ZATEN EŞİM BANA DEĞİL BEN ONA BAKIYORDUM"

        Bundan sonra kendisini için çok büyük fedakarlık yapan yaşlı annesini yanına alıp bakacağını kaydeden Özen, "Zaten eşim bana değil, ben ona bakıyordum. Elbette hayatımda birileri olur. Yeni bir ilişki çok zor, iki insanın arasında güvenin oluşması zaman ister. Her şey çok basit, para pulun hiç bir önemi yok. Ama karşılıklı güven çok önemli" diye konuştu.

        "AMACIM CHP'DEN MİLLETVEKİLİ OLMAK"

        Çok çalıştığını ve bunun karşılığı olarak iyi yerlere geleceğini ifade eden Özen, "Amacım CHP'den milletvekili olmak ve olacağım. Kendime en geç 8 yıl zaman biçiyorum. Ben başarılı bir kadınım. Doğru hareket ediyorum. Türkiye'nin Öykü gibi insanlara ihtiyacı var. Cinsel kimliğim önemli değil. Benim yatak odasında yaşadığım hayat kimseyi ilgilendirmez. Benim kişiliğim ve başarılarım önemli olmalı. Milletvekili olanların cinsel hayatı çok mu normal? Bunu da düşünmek lazım. Onlarınki kimseyi ilgilendirmediği gibi benim cinsel hayatım da kimseyi ilgilendirmemeli" dedi.

        "HAYATIMIN ERKEĞİNİ İZDİVAÇ PROGRAMINDA BULACAĞIM"

        Ayrıca bir kadın olarak eşine karşı yemekten temizliğe kadar tüm vazifesini büyük bir titizlikle yaptığını ifade eden Özen, "Yemekteyiz programına katılmayı çok istiyorum. Girsem mutlaka birinci olurdum. Boşandıktan sonra da izdivaç programına katılıp, hayatımın erkeğini bulacağıma inanıyorum" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa