Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam KCK dolandırıcıları yakalandı

        Adana'da kendilerini 'savcı' ve 'polis' olarak tanıtıp, KCK tehdidiyle 'kiralık hesaplar' üzerinde dolandırıcılık yapan bir çete, polis tarafından çökertildi. Çeteye banka hesaplarını kişi başı 200 TL'den kiraya veren 4 kişi ile bu hesapları kullanan bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        26 yaşındaki Ahmet A. (Akyol), İstanbul'un Esenler ilçesinde yaşayan Sabri Kurhan'ı telefonundan arayarak, kendisini 'savcı' olarak tanıtıp, "Banka hesabından KCK'ya para transferi yapılmış, soruşturma için vereceğim hesaba para göndermen gerekiyor" diyerek, para istedi.

        Kurhan, yönlendirildiği hesaba kendisinden istenilen 20 bin TL'yi yatırıp, 'İşlemi gerçekleştirdim' demek için kendisini arayan numaraya geri döndüğünde dolandırıldığının farkına vardı. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek başından geçenleri anlatan Kurhan'ın şikayeti üzerine harekete geçen polis, yatırılan 20 bin TL'nin Adana'nın merkez ilçelerinde yer alan 4 ayrı banka şubesinden çekildiğini tespit etti. Adana Emniyet Müdürlüğü ile bağlantıya geçen ekipler, yapılan teknik takibin ardından da operasyon için düğmeye bastı.

        Adana'nın merkez ilçeleri Seyhan ve Çukurova'da gerçekleştirilen operasyonlarda; hesap numaralarının sahipleri olduğu belirlenen Abdülkerim T. (34), Hüseyin B. (29), Hasan Ç. (20) ile Hasan A. (23) gözaltına alındı.

        Emniyete getirilerek burada sorgulanan zanlılar, banka hesaplarını 200 TL karşılığında A.A.'ya kiraladıklarını ve hesaba yatırılan paraları çekip kendisine havale ettikleri bilgisini verdi. Söz konusu ifadelerden yola çıkan polis, Ahmet A.'yı da kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

        Öte yandan, emniyetteki sorgusunun ardından hakkında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte adliyeye sevk edilen Ahmet A., Abdulkerim T., Hüseyin B., Hasan Ç. Ve Hasan A. nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine

        gönderildiği öğrenildi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa