Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam AK Partili vekile acı haber geldi

        Kenan TAŞKIN/ RİZE (AHT)

        Rize'nin Ardeşen ilçesinden Trabzon'a gitmekte olan ve AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'ın akrabalarını taşıyan hafif ticari araç, Pazar ilçesinde gizli buzlanma nedeniyle yoldan çıkıp denize yuvarlandı. Sulara gömülen araçtaki 5 kişiden ikisi yaralı olarak kurtarıldı, 3'ü boğularak yaşamlarını yitirdi.

        CAN PAZARI YAŞANDI

        Kaza saat 06.00 sıralarında Pazar ilçesine bağlı Merdivenli Köyü sınırlarındaki Melyat Çay Fabrikası önünde meydana geldi. Ardeşen'den Trabzon'a gitmekte olan ve içinde aynı aileden 5 kişinin bulunduğu İhsan Bayraktar (48) yönetimindeki 53 FD 339 plakalı hafif ticari araç, yoldaki gizli buzlanma nedeniyle sürücünün kontrolü kaybetmesi üzerine önce yol kenarındaki demir bariyerlere çarptı, ardından da Melyat Çayı'nın denize döküldüğü yere yuvarlanıp sulara gömüldü. Çarpma sırasında sürücü İhsan Bayraktar araçtan savrularak yol kenarına düştü, araçta bulunan ağabeyinin eşi Ayşe Bayraktar (57), kazayı gören çay fabrikası işçileri tarafından uzatılan hortumla kıyıya çekildi. Sürücünün annesi Fatma (77) ve babası Mustafa Bayraktar (83) ile eşi Ayşe Bayraktar (46), araçta sıkıştıkları için boğularak can verdi. Ölenlerin cansız bedenleri, kazanın ardından olay yerine gelen kurtarma ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Cenazeler Rize'deki Kaçkar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öte yandan, ağır yaralı olarak Rize Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan İhsan ve Ayşe Bayraktar'ın hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi. Kazada yaşamını yitirenlerden Mustafa Bayraktar'ın, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'ın babasıyla amca çocuğu olduğu belirtildi.

        TEDAVİ İÇİN İSTANBUL'A GİDİYORDU

        Ardeşen'in Armağan Köyü Muhtarı ve ölenlerin akrabası olan Avni Bayraktar, "Fatma teyzenin ayaklarında uzun süredir ağrılar vardı. Hem tedavi olmak hem de orada yaşayan çocuklarını görmek için İstanbul'a gitmek istedi. Eşiyle birlikte Trabzon'a gidip uçakla İstanbul'a hareket edeceklerdi. İhsan Bayraktar, anne-babasını havalimanına bırakıp, eşi ve ağabeyinin hanımıyla birlikte Trabzon'daki bir hastanede kanser tedavisi gören akrabamız Kemal Bayraktar'ı ziyaret edecekti. Sabah yola çıktılar ve bu kaza oldu. Üzüntümüz büyük" dedi.

        Kazadan ağır yaralı olarak kurtulan ancak anne-babası ile eşini kaybeden sürücü İhsan Bayraktar'ın 25 yıllık evli olduğu ve çocuğunun bulunmadığı öğrenildi. Yıllarca İstanbul'da yaşayan Bayraktar'ın yaklaşık 5 yıl önce memleketi Ardeşen'e döndüğü ve çay fabrikasında çalıştıktan sonra kısa süre emekli olduğu belirtildi. Ölen 3 kişinin cenazelerinin yarın Ardeşen'e bağlı Armağan köyünde toprağa verileceği kaydedildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa