Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ölüsü bile sahipsiz kaldı

        Turan ARSLANOĞLU-Muharrem ÇAĞLAR-Engin BELLİ-AHT

        İSTANBUL Pendik’te, önceki gün şiddet kurbanı kadınlar arasına adı yazılan Azeri uyruklu Diyar Japarzade Bengitay’ı, ölüm gidecek yeri olmadığı için sığındığı bir tıpmerkezinin bekleme salonunda yakaladı. Diyar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ilk saatlerinde, eşi Fevzi Bengitay’ın amcasının oğlu Öner Bengitay tarafından 5 kurşunla öldürüldü. Daha önce şiddet gördüğü için polise başvurduğu, ardından konulduğu sığınma evinden kendi rızasıyla ayrıldığı öğrenilen Bengitay’ın katil zanlısı ile eşi Fevzi Bengitay ve bir arkadaşı gözaltına alındı. İstanbul Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen koca Bengitay ile beraberindeki arkadaşının aşırı derecede alkollü olmaları nedeniyle uzun süre ifadelerine başvurulamadı.

        İLK KARISINI ÖLDÜRDÜ

        49 yaşındaki Fevzi Bengitay’ın, 1983 yılında ilk eşini 25 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü, 10 yıl yattığı cezaevinden şartlı tahliye yasasından faydalanarak çıktığı belirlendi. Bunun üzerine polis, kocanın azmettirici olma ihtimalini ve cinayeti zanlıyla birlikte planlayıp planlamadıklarını araştırmaya başladı. Dün adliyeye sevk edilen Fevzi Bengitay ise iddiaları kabul etmedi. Ancak cinayetin hemen ardından gözaltına alınan ve cebinden yüzde 40 zekâ geriliği olduğu yönünde rapor çıkan katil zanlısı Öner Bengitay, ilk anlatımlarında yengesinin öldürülmesi kararının bir gün önce alındığını öne sürdü. Bengitay, “Büfesinde çalıştığım Fevzi Bengitay, bana bir gün önce ‘Sen öldür, nasıl olsa raporun var, ceza almazsın’ dedi.

        Ayrıca silahının depoda olduğunu söyleyerek ‘Yerini biliyorsun git vur, bu işi bitir’ diye konuştu. Ben de oğlundan deponun anahtarını istedim. Gidip silahı aldım. Olay günü Fevzi, ‘Diyar sana güveniyor, ara nerede olduğunu söyler’ dedi. Aradımtıpmerkezinde olduğunu söyleyince gidip vurdum” diye konuştu. Cinayetin ardından tıp merkezinin karşısına geçerek polisin gelmesini beklediği ve olay yerine gelen ekipleri görünce ellerini havaya kaldırarak ‘Ben öldürdüm’ dediği ortaya çıkan Öner Bengitay, resmi ifadesinde ise susma hakkını kullandı.

        CENAZESİNE SAHİP ÇIKAN OLMADI

        İLK eşinden bir, Fevzi Bengitay ile evliliğinden ise iki olmak üzere üç çocuğu bulunan 40 yaşındaki Diyar Japarzade Bengitay’ın cenazesine sahip çıkan olmadı. Olayın ardından önce Pendik Devlet Hastanesi’ne ardından ise otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Bengitay’ın cenazesini, dün de gün boyu almaya gelen kimse olmadı.

        ‘EŞİMİ ÇOK SEVİYORDUM’

        Fevzi Bengitay’ın, ayrılmak üzere olmasına rağmen eşini çok sevdiğini söylediği iddia edildi. Katil zanlısı Öner Bengitay ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen koca Fevzi Bengitay tutuklandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa