Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Ben de Kürdüm, kurtarın bizi bu şerefsizlerden" harekete geçirmiş!

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atılan ihbar mailinde zanlının fotoğrafının da ekli olduğu belirtilirken "Fotoğrafta gördüğünüz kişi Kuzey Irak'tan İstanbul'a bomba patlatmaya gelmiş. Ben de Kürt kökenliyim, kurtarın bizi bu şerefsizlerden" dediği iddia edildi. İhbar üzerine Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı teknik ve fiziki takip başlattı. Takip sonrasında şüphelinin 2004 yılında PKK'ya katılan E.Ş. olduğu anlaşıldı. Takip edilen E.Ş'nin Bayrampaşa'daki Ferhatpaşa Çiftliği'ne 3 defa, Zekeriyaköy'deki Demirciköy Mezarlığı'na bir kez gittiği tespit edildi. Ardından polis E.Ş. ile birlikte toplam 7 kişi gözaltına almış kazılarda 12 kilo 990 gram patlıyıcı ele geçirilmişti.

        4 TUTUKLAMA

        İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen 4 kişinin işlemleri tamamlandı.

        Nöbetçi mahkeme, emniyetteki ifadesi sırasında bombaların bulunduğu yeri söyleyen ''Musa'' kod adlı Erol Ş'nin de aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

        Savcılık sorguları tamamlanan 7 şüpheliden 4'ü tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş, 3 kişi serbest bırakılmıştı.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa