Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Rektöre 'mobbing' davası

        Ege Üniversitesinde (EÜ) güvenlik görevlisi olarak çalışan Servet Cankurt, ''mobbing'' uyguladıkları iddiasıyla Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, üniversitenin güvenlik müdürü Hacer Çolpan ve güvenlik şefi Ercan Aksakal aleyhine 18 bin liralık tazminat davası açtı.

        Cankurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabii olarak 1994 yılında EÜ kadrosuna dahil olduğunu, üniversitede özellikle 2010 yılından bu yana sistematik olarak baskılarla karşılaştığını öne sürdü.

        Amirleri tarafından sürekli görev yerinin değiştirildiğini, üniversite kampüsü dışında tutulduğunu, yasal olmayan dayanaksız görevlendirmeler yapıldığını iddia eden Cankurt, maruz kaldıklarından dolayı geçen yıl Haziran ayında kalp rahatsızlığı geçirdiğini, geçen günlerde de strese bağlı olarak kortizon yükselmesi nedeniyle ameliyat olduğunu anlattı. Cankurt, ''Bana özel çalışma saatleri oluşturuldu. Yapılan baskılar nedeniyle sağlığımı kaybetmeye başladım'' dedi.

        Hakkında soruşturma başlatıldı

        Cankurt, geçen yıl Kasım ayında da ''kadife pantolon, armalı kazak giymediği, kravat takmadığı'' gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldığını, bu soruşturmanın geçen ay sonuçlandığını ve kınama cezası alındığını ifade ederek, şöyle konuştu:

        ''Sadece ben değil üniversite bünyesinde görev yapan 400'e yakın güvenlik görevlisi de benimle aynı şekilde giyiniyordu. Neden benim için böyle bir uygulama yapıldı bilmiyorum. Zira yeni kıyafetler de 15 Ocak'ta dağıtıldı. 'Ben bunları yaşayacak ne yaptım? İşimi yeterince yapmıyor muyum?' diye düşünüp duruyorum. Beni ötekileştirmeye çalışıyorlar. Devamlı kontrol ediliyorum. Artık meslektaşlarımı bile hasım olarak görmeye başladım.''

        Cankurt, bu tür uygulamalara maruz kaldığı ve kendisine ''mobbing'' uyguladıkları iddiasıyla EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz için 10 bin, EÜ Güvenlik Müdürü Hacer Çolpan için 5 bin ve EÜ Güvenlik Şefi Ercan Aksakal için de 3 bin liralık tazminat davası açtığını anlatarak, ''Kendimi yüce Türk adaletine emanet ediyorum ve adaletin tecelli edeceğine inanıyorum'' dedi.

        EÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ise konunun yargı sürecine taşındığını, bu süreçte herhangi bir yorumda bulunmak istemediğini söyledi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa