Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Eşini ben mutlu edeceğim deyince öldürdüm"

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da eşine cep telefonuyla aşk mesajı çektiğini iddia ettiği komşusu Zekeriya Yavuz'u (30) tüfekle öldürdüğü iddia edilen traktör tamircisi Zekeriya Kablan (41) polise teslim olup tutuklandı. Katil zanlısı Kablan, "Eşime buluşma mesajı çekti. Devamlı eşimi gözetliyordu. (Eşini sen mutlu edemiyorsun, ben mutlu edeceğim, elinden alacağım) deyince tüfekle ateş ettim" dedi.

        "MÜSAİTSEN YARIN BULUŞALIM"

        Adana Mithatpaşa Mahallesi 58114 Sokak'ta oturan Zekeriya Kablan iddiaya göre, önceki gün evde olduğu sırada eşi İlkay'ın kullandığı cep telefonuna mesaj geldi. Kablan, mesajda eşine, "Müsaitsen yarın buluşalım, evet dersen çağrı at" diye yazıldığını gördü. Eşine, mesajı gönderen kişiyi tanıyıp tanımadığını sordu. Eşinin tanımadığını söylemesi üzerine Kablan, mesajın gönderildiği telefon numarasını aradı.

        SESİNDEN TANIDI

        İddiaya göre Kablan, telefonu açan kişinin komşuları Zekeriya Yavuz'a ait olduğunu anlayıp, "Zekeriya sen misin?" deyince karşıdaki kişi telefonu kapadı. Bunun üzerine eşiyle savcılığa suç duyurusunda bulunan Kablan, akşam saatlerinde evinin önünde görüp tartıştığı komşusu Zekeriya Yavuz'u av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan katil zanlısı Kablan, sabah polis merkezine giderek teslim oldu.

        "EŞİNİ BEN MEMNUN EDECEĞİM" DEDİ

        Adliyeye sevk edilen Kablan, nöbetçi mahkemece tutuklanırken, ifadesinde şunları söyledi:

        "Zekeriya ile kapı komşusuyuz. 1 yıl önce eşim damda çamaşır asarken eşimi gözetlediğini gördüm. Önemsemedim. Ancak, daha sonraları eşimi takip ettiğini, gözetlediğini fark edince huylanmaya başladım. Olaydan önce de eşimin kullandığı cep telefonuna mesaj geldi. Telefona baktım (Müsaitsen yarın buluşalım) diyordu. Eşim bu kişiyi tanımadığını söyleyince, mesaj gönderen telefonu aradım. Telefondaki kişinin sesi Zekeriya'nın sesiydi. Savclığa suç duyurusunda bulundum. Akşam da, bu tacizlerden bunaldığımız için eşimle evi satmak için konuşuyorduk. Sigara dumanının gitmesi için balkon kapısını açtığımda Zekeriya dışarıda yine bizim evi gözetliyordu. Bir ara göz göze geldik. Bana (Ne bakıyorsun) dedi. Ben de (Seninle konuşmak istiyorum) deyip dışarı çıktım. Bana, (Senin hanımını seviyorum, elinden alacağım, sen hanımını mutlu edemiyorsun, ben mutlu edeceğim) diyerek hakaretler etti. Tüfeğimi alıp aşağıya tekrar indim. Hakaretlerine devam edince ateş ettim."

        SON SÖZÜ: "BEN KİMSEYE MESAJ ATMADIM"

        Katil zanlısı Kablan'ın bu iddialarına karşı öldürdüğü Yavuz'un ölmeden önce polise verdiği bilgide, "Beni komşum Zekeriya Kablan vurdu. Ben kimseye mesaj atmadım" dediği öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa