Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kuşadası'nda Ata'yı anma günü!

        Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'ın Söke ve Kuşadası ilçelerine gelişinin 87. yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

        Söke Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törene Söke Kaymakam Vekili Resul Çelik, Garnizon Komutanı Tank Kurmay Albay Mehmet Sıddık Çoban, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.

        Söke Jaletepe İlköğretim Okulu'ndaki törende konuşan Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, ''9 Şubat 1924 tarihinde yaptığı ziyaretle ilçemizi onurlandıran Atatürk, büyük sevgi gösterileri arasında coşkuyla karşılanmış, Sökelilerin Cumhuriyet ve devrimlerine sahip çıkmasından büyük gurur duymuştur'' dedi.

        KUŞADASI

        Kuşadası'nda da Atatürk'ün ziyaretinin ardından Gazibeğendi ismi verilen tepede tören yapıldı. Burada toplanan protokol üyeleri ve öğrenciler belediye bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

        Anıta çelenk konulmasının ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, ''Bizlere düşen, her zaman bir ferdi olmaktan onur duyduğumuz bu ülkeyi, Atamızın işaret ettiği gibi muasır medeniyetler içinde en yükseğe çıkarmaktır''diye konuştu.

        Atatürk'ün Kuşadası'na gelişini kutlama etkinlikleri çerçevesinde İbramaki Sanat Galerisinde Hanri Benazus'un Atatürk Fotoğrafları sergisi açıldı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa