Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu köylerde halen OHAL sürüyor!

        Olağanüstü Hal Bölgesi (OHAL) uygulamasına son verilmesi çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki arama noktaları kaldırıldı. Özel durumlar dışında yol keserek arama yapmak artık uygulanmıyor. Ancak Van'ın Gürpınar ilçesi Zernek noktasında devam eden arama uygulaması köylülerin tepkisini çekiyor.

        Zernek, Işıkpınar, Hacı, Hamurkesen ve Akbulut köylüleri için OHAL'in devam ettiği belirtilerek bu duruma son verilmesi isteniyor. Bu köyler arasında 8 kilometrelik mesafe bulunduğu, buna karşılık 4 arama noktasının varlığını sürdürdüğü belirtiliyor. Korucular tarafından yapılan aramada, köye giren çıkan tüm araçlar didik didik aranıyor.

        Vatandaşlar, 72 evliyanın bulunduğu Zernek köyünü her ziyaret etmek istediklerinde korucuların aramalarına takıldıklarından şikayet ediyor. Hacı Köyü'nden Mensur Koyuncu, arama noktalarının gereksiz olduğunu ifade ederken, Işıkpınar Köyü Muhtarı İlhami Çiftçi, adeta OHAL uygulamasının devam ettiğini kaydetti. Hacı Köyü'nden Orhan Koyuncu, yıllardır arandıklarını ve sıkıntının sona ermediğini anlatırken, evliyalar için gelen vatandaşların aranmasının ayıp olduğuna değindi. Işıkpınar Köyü'nden Vasfi Çiftçi de, barikattan utanç duyduğunu dile getirerek, bölgedeki 3 bin kişinin bu uygulamaya maruz kaldığına dikkat çekti.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa