Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Şerefsiz, senden nefret ediyorum"

        CEMAL DOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        Ayşe Paşalı... Türkiye onu Habertürk’ün artık sembol olan fotoğrafıyla tanıdı ne yazık ki... Boşandığı eşinin gözünü yumrukla mosmor ettiği ve sonrasında ceza almamak için Ankara Adliyesi koridorunda “Ne olur beni affet” diye yalvardığı fotoğrafıyla...

        DRAMI VİCDANLARA KAZINDI

        Sonrasında olanlar ise Ayşe Paşalı’nın yaşadığı drama devletin nasıl seyirci kaldığını, korunma talebinin nasıl ötelendiği, cinayetin nasıl adım adım geldiğini kazıyor yüreklere, vicdanlara... Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması vardı Ayşe Paşalı’nın katledilmesinin.

        KESTİM AMA NEDEN KESTİM!

        Katil zanlısı İstikbal Yetkin, ayrıldığı eşini defalarca ölümle tehdit etmesini, sokak ortasında 11 yerinden bıçaklayıp başını kesmesinin nedenlerini anlattı.

        “İstanbul’da gittiği bir düğünde Ayşe Paşalı’nın dayısının oğluyla dans etmesine kızıp dövdüğünü... Bir maaşını dayısının oğluna gönderdiğini öğrendiğini... Boşanma davasında hâkime ‘Bu insanın cezalandırılmasını istiyorum’ dediğini.... Boşandıktan sonra çocuklarını göstermediğini... Evinde yalnız kaldığını... Hasta dediği kızını göstermeyince kendisini kaybettiğini... Bıçağı kaç kere sapladığını hatırlamadığını...” anlattı...

        Bundan sonra ise söz Ayşe Paşalı ve İstikbal Yetkin’in kızlarındaydı.

        ‘ÖLDÜRECEĞİM DİYORDU’

        İspanya’da eğitim gördüğü için ilk duruşmaya gelmediğini söyleyen Burcu Yetkin (18), babasını anlattı:

        “Bıçak gösterip ‘Bu bıçakla anneni, ablanı, dayını öldüreceğim’ dedi. Burnumdaki ize bakın... Beni de kardeşlerimi de dövüyordu. Cinayetten bir gün önce benim adımı taşıyan bir kıza Facebook’tan ‘Doğum günün kutlu olsun. İyi ki burada yoksun’ yazmış. Adam öldürme suçunun cezalarını araştırmış.”

        Sıra Buse’ye (15) geldiğinde de anlatılanlar farklı değildi:

        “Anneme ‘En büyük çocuğunun doğduğu gün sana acı yaşatacağım’ demişti. Bize yaz tatilinde bıçak gösterip ‘Yanlış yapanlar bu bıçakla cezalandırılır’ dedi. Ayrıca beni dövdü. ‘Annene sakın söyleme, merdivenden düştüğünü söyle’ dedi.”

        BUSE’NİN HAYKIRIŞI

        Hâkim, duruşmayı erteledikten sonra salondan çıkarılan katil zanlısı İstikbal Yetkin, sürekli ağlayan ve göz göze gelmemeye özen gösteren Buse’ye “Kızım Buse” diye seslenince adliye binası Buse’nin, “Şerefsiz senden nefret ediyorum” haykırışıyla inledi...

        Vekillerin müdahillik talebine hâkimden ret

        Ayşe Paşalı davasına kadın örgütleri, kalabalık bir avukat grubu ile CHP milletvekilleri Canan Arıtman, Nur Sertel ve Ahmet Ersin, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve bazı illerin baro başkanları da katıldı. Hâkim, CHP milletvekilleri ile kadın örgütlerinin davaya müdahillik talebini “Suçtan zarar görmedikleri” gerekçesiyle kabul etmedi.

        AKIL RAPORU

        Duruşmada, neden bıçak taşıdığını “Evde garip sesler duyuyorum” diye anlatan katil zanlısı İstikbal Yetkin, Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek, “akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti” istendi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa