Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Diyarbakır'da patlama

        Veysi İPEK - İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Hatboyu Caddesi'ndeki Oryıl Petrol İstasyonu içerisinde yer alan 2 katlı market içerisinde büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan 1'i ağır 14 kişi. olay yerine gelen ambulanslarla Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere sevk edilirken, market ve petrol istasyonunda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Patlamanın meydana geldiği yere çok sayıda itfaiye aracı sevk edilirken, polis çevrede güvenlik şeridi oluşturdu. Tedbir amaçlı olarak bölgeye elektrik verilmezken, itfaiye ekipleri de hazır bekletiliyor.

        Patlamada hafif sıyrıklarla yaralanan 4 kişinin ayakta tedavi edildiği, 1'i ağır 10 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

        14 yaralıdan 13 kişinin isimleri şöyle: ''Şükrü Yılmaz, Cemal Direkci, Hülya Çetin, Osman Dağhan, Mehmet Yaş, Abdurrahman Güneş, Abdülhamit Ataş, Mustafa Yavuz, Niyazi Gözden, Remzi Deren, Tungut Kengel, Yıldırım Kaya Alp, Şaban Mercan''

        VALİ TOPRAK OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

        Olay yerinde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, patlamanın LPG tankındaki gaz sıkışmasından kaynaklandığını söyledi. Toprak, ''İş yeri sahibi ile yaptığımız görüşmede olaydan 2 saat önce bir gaz kokusu aldıklarını ve çalışanlarını uyararak ana vanalarını kapattırdığını söyledi. Patlamadan sonra yangın çıkmaması büyük bir şans. Büyük bir tehlike ucuz atlatılmış oldu. Olayda biri ağır 10 yaralı var. Yaralı sayısının artmasını beklemiyoruz. Yaralıların çoğu istasyon çalışanları. İnceleme sürüyor'' diye konuştu.

        ÖNLEM ALINDI

        Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da olay yerinde incelemelerde bulunurken, olası bomba ihtimaline karşı bomba arama ve kurtarma köpekleri de olay yerine getirildi. Patlamanın meydana geldiği bölgede yangın ihtimaline karşı elektrik verilmiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa