Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Van Habur'a bağlanacak!

        Cemal AŞAN / VAN (AHT)

        Ulaştırma Bakanlığı, Van'ı Habur Sınır Kapısı'na bağlayacak olan 403 kilometrelik karayolunun startını önümüzdeki günlerde veriyor.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2011 yılı ödeneği de ayrılan Van-Habur Sınır Kapısı yolunun Çatak üzerinden Şırnak'a bağlanması halinde 136 kilometrelik bir kısalma söz konusu olacak. Daha önce Van-Bitlis-Siirt-Eruh-Cizre üzerinden Habur Sınır Kapısı'na gitmek zorunda kalan araçlar yeni yolun trafiğe açılmasıyla birlikte Van-Çatak-Şırnak-Cizre üzerinden Habur Sınır Kapısı'na ulaşacak. Başbakan Erdoğan'ın büyük önem verdiği yeni yol güzergahı ile ilgili de Van Valisi Münir Karaloğlu, Karayoları 11. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu'ndan uydudan çekilen harita üzerinden yolun geçiş güzergahları hakkında detaylı bir brifing aldı.

        Kapıköy-Razi Hudut Sınır Kapısı'nın, 15 Nisan'da yolcu taşımacılığına ve küçük araçlara açılmasıyla birlikte bu yolun sınır ticaretinde bölge illerine ekonomik yönden önemli katkı sağlaması bekleniyor. Kapıköy'ün açılmasıyla birlikte İran üzerinden Irak'a giriş, bundan sonra Van-Şırnak üzerinden olacak. İran'ın Habur Sınır Kapısına kısa yoldan bağlanması Irak ile de ticaretin gelişmesine katkı sağlaması bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa