Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aksaray-Havalimanı metrosunda panik!

        Fatih'te, Aksaray metrosunun girişine bırakılan okul çantası, polisi alarma geçirdi. Çantanın çevresini güvenlik şeridi ile kapatan polis olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Bomba imha ekibi tarafından etkisiz hale getirilen çantadan ders kitapları çıktı.

        Olay saat 09.00 sıralarında Aksaray metrosunun B giriş kapısında meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından kaldırım üzerine bırakılan sırt çantası, içinde bomba olma ihtimaline karşılık 155 Polis İmdat Hattı'na bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen asayiş ekipleri önce çantanın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Güvenlik şeridi ile çantanın etrafını kapatan polisler olay yerine hiç kimseyi yaklaştırmadı. Şüpheli çantayı fark edemeyen bazı vatandaşlar olay yerinden geçmeye çalışınca polis ekiplerince uyarıldı. Bu sırada Vatan Caddesi'nin Topkapı istikametinde şüpheli çanta nedeniyle trafik tek şeride indirildi.

        Metrodaki yolcu akışını bir süre durduran görevliler metronun girişindeki kepenkleri de kapatarak içeri yolcu girmesine müsaade etmedi. Daha sonra olay yerine bomba imha ekibi geldi. Özel kıyafetini giyerek şüpheli çantaya yaklaşan bomba imha uzmanı fünye yerleştirdi. Tekrar aracına dönen bomba imha uzmanı uzaktan kumanda yardımı ile çantayı patlattı. Dikkatli şekilde patlatılan şüpheli çantadan yapılan incelemeler sonrası ders kitapları çıktığı öğrenildi.

        Çantada patlayıcı olmadığını öğrenen vatandaşlar da rahat bir nefes aldı. Polislerin yaptığı incelemelerin ardından metroda hayat normale döndü.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa