Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kocası tutuklanınca çete lideri oldu

        Konya Narkotik polisi, yaptığı operasyonda Gaziantep'ten Konya'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan 11 kişilik şebekeyi 3 ay süren çalışma sonrasında çökertti. Yakalanan şüphelilerin liderliğini daha önce uyuşturucu ticareti yapan örgütün lideri Sefer K'nin karısı Sibel K'nin yaptığı ortaya çıktı.

        Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekipleri 6 ay önce Gaziantep'ten Konya'ya uyuşturucu nakli yapan ve uyuşturucu şebekesinin lideri olduğu iddia edilen Sefer K'yi yarım kilo eroinle yakaladı. Yakalanan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis Sefer K. ile ilgili yaptığı araştırmada eşi Sibel K'nin uyuşturucu nakline devam ettiğini belirleyerek 3 ay süren bir takip başlattı.

        SEVKİYATLARIN HEPSİ POLİSE TAKILDI

        Konya polisinin 3 ay süren çalışması boyunca Sibel K. Konya'daki alıcılara uyuşturucu hap, eroin ve esrarı 6 ayrı kurye ile gönderdi. Kuryelerin bazıları otobüslerle, bazıları özel araçla gelirken polis tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerden yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmesinin ardından şebeke lideri Sibel K. ve diğer adamlarının yakalanması için operasyon başlatıldı.

        Gaziantep'e giden Konya polisi 5 ayrı eve yaptığı baskında ögrüt lideri Sibel K. (33) ile birlikte kardeşi Hakkı K, kayınbiraderleri Mehmet, Seyfettin K. ve Tamer A'yı yakaladı. Yakalanan 5 şüpheli Konya'ya getirilerek KOM Şubesi'nde ifadeleri alındı. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, uyuşturucu ticareti yapmak için örgüt kurmak ve uyuşturucu ticareti yapmaktan adliyeye sevk edildi.

        Daha önce 6 kuryenin tutuklandığı, 5 kişinin de tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildiği operasyonda şuana kadar 20 bin uyuşturucu hap ile yüklü miktarda eroin ile satışa hazır esrar ele geçirildiği öğrenildi. Öte yandan, uyuşturucu şebekesinin lideri olduğu iddia edilen Sibel K'nin 20 Haziran'da 2010 tarihinde kardeşi Hakkı K. ile Konya'ya geldiği, bir istasyonda araçlarını park edip uyurken silahlı kişiler tarafından gasp edildiklerini söyledikleri öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa